Τετάρτη 25 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ
Πρόταση για απεργία στις 2 Ιούνη

Ζητά σύγκληση της Ολομέλειας της ΓΣΕΕ, ενώ η πλειοψηφία τηρεί στάση αναμονής

Την άμεση σύγκληση της Ολομέλειας της ΓΣΕΕ για να αποφασίσει την προκήρυξη πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας ζήτησαν χτες οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Μπροστά στα νέα αντεργατικά μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση και τα οποία θα συμπληρώσει τις επόμενες μέρες με τους εκπροσώπους της τρόικας, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ σημειώνει ότι οι εργαζόμενοι έχουν μόνο ένα δρόμο: «Να οργανώσουν την αντίσταση σε αυτά τα μέτρα και τους φορείς που τα προωθούν».

Πάντως, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, ακολουθώντας την τακτική της ΑΔΕΔΥ (βλέπε ρεπορτάζ σελ. 12) που απέρριψε την πρόταση για απεργία, δεν φαίνεται να βιάζεται, και ανακοίνωσε και αυτή συλλαλητήριο στις 4 Ιούνη. Την ίδια στιγμή, επιχειρεί να μπερδέψει τους εργαζόμενους και να συγκαλύψει τον ταξικό χαρακτήρα της επίθεσης, κάνοντας λόγο για «νεοφιλελεύθερη συνταγή» που «υπαγορεύεται από την τρόικα»..!

Ακόμα μια «αγωνιστική παράσταση»

Σχολιάζοντας την τακτική των πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ σημειώνει: «Μπροστά στα νέα εφιαλτικά μέτρα για τους εργαζόμενους που ετοιμάζουν η κυβέρνηση, η τρόικα, το μεγάλο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, η εργατική αριστοκρατία σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ετοιμάζει τις νέες "αγωνιστικές πρωτοβουλίες" αποπροσανατολισμού, χειραγώγησης και εκτόνωσης των αγώνων της εργατικής τάξης.

Τα "θεμελιώδη", για τα οποία ασκεί κριτική στην κυβέρνηση είναι η αναποτελεσματικότητα και η έλλειψη αναπτυξιακής λογικής των μέτρων, η μειωμένη κυβερνητική αντίσταση στην τρόικα, το αποτυχημένο μνημόνιο.

Για τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό δεν υπάρχουν μέτρα που ήταν σχεδιασμένα χρόνια πριν και αυτήν την περίοδο αξιοποιώντας την κρίση τα επιβάλλει με συνέπεια το κεφάλαιο, η κυβέρνηση. Αντιθέτως, διαπιστώνουν καλές προθέσεις στην κυβέρνηση, αλλά λάθος επιλογή μέτρων (π.χ. το μνημόνιο) και άλλα παρόμοια που βγάζουν λάδι το μεγάλο κεφάλαιο, την κυβέρνηση, την ΕΕ.

Κάθε μέρα, προστίθενται και νέες αποδείξεις ότι η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ δεν διορθώνονται. Ούτε θέλουν ούτε μπορούν. Αποτελούν μέρος του προβλήματος. Οσο περισσότεροι εργαζόμενοι τους γυρίσουν την πλάτη τόσο πιο αποτελεσματικοί γίνονται οι αγώνες ενάντια στο κεφάλαιο και τους πολιτικούς εκπροσώπους του, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη της χώρας μας, να οργανώσει την πάλη της, να συσπειρωθεί στα σωματεία της, να δυναμώσει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Να καταδικάσει τα μέτρα και να δώσει απάντηση, συμμετέχοντας το Σάββατο στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε όλες τις πόλεις (στην Αθήνα 11π.μ. στην Ομόνοια)».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Υπονομεύουν την πάλη των εργατών (2012-02-08 00:00:00.0)
Συμμαχούν όλοι ενάντια στο λαό (2011-10-11 00:00:00.0)
Στημένο το παιχνίδι κυβέρνησης - τρόικας (2011-10-05 00:00:00.0)
Λίφτινγκ στην κυβέρνηση (2011-02-05 00:00:00.0)
Ολοι στη στάση εργασίας την Πέμπτη (2010-11-23 00:00:00.0)
Στην πλατεία Αριστοτέλους στις 6 μ.μ. (2010-08-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ