Τετάρτη 25 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΑΘΗΝΑΣ
Βλέπουν ... «αντίσταση» των επιχειρηματιών

Τα μέτρα θα προκαλέσουν «κοινωνική έκρηξη», λέει ο Γ. Κασιμάτης

Να ταυτίσει τα συμφέροντα των μεγαλοεργοδοτών με εκείνα των εργαζομένων, που υφίστανται με ολοένα και μεγαλύτερη βαρβαρότητα το μένος της πολιτικής κυβέρνησης - τρόικας - πλουτοκρατίας, επιχείρησε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας (ΕΒΕΑ).

Σχολιάζοντας τα νέα άγρια αντιλαϊκά μέτρα, ο Κ. Μίχαλος, κινούμενος στο κλίμα της αποστροφής Βενιζέλου και των δηλώσεων Μιχελάκη, μίλησε για «μέτρα κατοχικής λιτότητας» και για επικείμενη «αντίσταση» των «υγιών επιχειρηματιών», με ...«συμμάχους τους εργαζομένους τους»!

Ετσι είναι οι εκπρόσωποι του μεγάλου κεφαλαίου, έτσι είναι και ο Μίχαλος. Αυτός που μέχρι χτες απαιτούσε με διάφορες παρεμβάσεις του απολύσεις στο δημόσιο τομέα, πλήρες ξεπούλημα όλων των κερδοφόρων τομέων του Δημοσίου για την ενίσχυση της κερδοφορίας του κεφαλαίου, παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, για να λύνουν και να δένουν οι εργοδότες, έχει τώρα το θράσος να φαντάζεται κολιγιές με τα θύματα της πολιτικής που στηρίζει τα συμφέροντα της τάξης του.

Επαναδιαπραγμάτευση

Επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου ζητάει «επιτακτικά» ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕ) Γ. Κασιμάτης, κάνοντας λόγο για «κοινωνική έκρηξη προ των θυρών», εάν η κυβέρνηση προχωρήσει στην εφαρμογή των νέων φορολογικών μέτρων.

Ιδιαίτερα αρνητικός εμφανίζεται να είναι στην αύξηση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ και την αύξηση του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας.

«Η νέα φοροεπιδρομή θα έχει πρωτόγνωρες συνέπειες» προβλέπει και θα οδηγήσει σε «κοινωνική έκρηξη με συνέπειες που αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να εκτιμηθούν».

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ

Συμφωνεί ...«διαφωνώντας» με τα μέτρα η διοίκηση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), διαπιστώνοντας, ωστόσο, «φορολογικό αλαλούμ» και «αποτυχημένα εισπρακτικά μέτρα».

Ο Β. Κορκίδης εκφράζει την εκτίμηση ότι «οι επόμενες μέρες θα είναι κρίσιμες για το μέλλον της χώρας» και υιοθετώντας της γραμμή της ΝΔ ζητάει «η μακροπρόθεσμη οικονομική στρατηγική να ακολουθεί τις αναπτυξιακές ανάγκες της "πραγματικής οικονομίας" και όχι να χρηματοδοτεί ανεπάρκειες του κράτους και τις κερδοσκοπικές απαιτήσεις των δανειστών μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ