Τρίτη 23 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
Η αστυνομία παρακολουθεί τις εκδηλώσεις της ΚΝΕ

Φαίνεται ότι η αστυνομία συνεχίζει να παρακολουθεί σταθερά τις εκδηλώσεις του κινήματος και ιδιαίτερα της ΚΝΕ και του ΚΚΕ. Ετσι την περασμένη Παρασκευή 19/1 σημειώθηκε ένα ακόμα απροκάλυπτα προκλητικό περιστατικό που αποσκοπούσε στον εκφοβισμό νέων κομμουνιστών.

Στο κτίριο «Σαρακάκη» του ΤΕΙ Αθήνας πραγματοποιούνταν εκδήλωση της ΚΝΕ και γύρω στις 2.00 το βράδυ τέσσερις νέοι μέλη της ΚΝΕ αποχωρούσαν από το χώρο της εκδήλωσης. Ενας άντρας με πολιτικά που επέβαινε σε ΙΧ αυτοκίνητο με συμβατικές πινακίδες υπ' αριθμόν ΥΟΙ 9407 στην οδό Μητροδώρου και Καβάλας, τους σταμάτησε ζητώντας τα στοιχεία τους λέγοντας ότι είναι αστυνομικός. Οι νέοι του έδωσαν τις ταυτότητές αλλά εκείνος τους είπε ότι πρέπει να πάνε στο αστυνομικό τμήμα Κολωνού για δικαστική εξακρίβωση. Μάλιστα τους περίμενε και περιπολικό (με αριθμό πινακίδων ΕΑ 16222) για να τους μεταφέρει στο τμήμα.

Μέλη και στελέχη της ΚΝΕ που βρίσκονταν μέσα στην εκδήλωση, αντιλαμβανόμενοι το γεγονός βγήκαν έξω για να εξηγήσουν ότι μέσα στο κτίριο γίνεται εκδήλωση της Οργάνωσης και οι τέσσερις νέοι απλά έφευγαν για να επιστρέψουν στο σπίτι τους. Μάλιστα, μπροστά στο γεγονός βρισκόταν κι ένας δικηγόρος, που ζήτησε από τον αστυνομικό (με τα πολιτικά) τα στοιχεία του. Ο αστυνομικός αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία του και επέμενε να πάρει τους τέσσερις νέους στο Τμήμα. Μετά από πολλή συζήτηση τα όργανα της τάξης πείστηκαν ότι δεν υπήρχε λόγος να μεταφερθούν οι τέσσερις ΚΝίτες στο Τμήμα και το επεισόδιο έληξε εκεί, ενώ ο αστυνομικός με τα πολιτικά είπε ότι ήταν της Ασφάλειας του Τμήματος Κολωνού κι έδωσε αντί του ονόματός του το νούμερό του (Κ-615).

Με ανακοίνωσή του το ΣΠ Αθήνας της ΚΝΕ, καταγγέλλει το προκλητικό αυτό γεγονός και επιρρίπτει ευθύνες στην ίδια την κυβέρνηση που χρησιμοποιεί τέτοιες ασφαλίτικες μεθόδους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ