Τρίτη 23 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ»
Σεμινάρια για τη... «Μεγάλη Ιδέα» των πολυεθνικών

Αλλες 1.000 προσλήψεις καθηγητών Φυσικής Αγωγής, πλέον των 1.000 που ήδη πραγματοποιήθηκαν (αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα), θα πραγματοποιηθούν εντός του 2001, στο πλαίσιο του προγράμματος Ολυμπιακής Παιδείας, που θα εφαρμοστεί καθ' οδόν προς το 2004. Την εξαγγελία των προσλήψεων καθώς και την πρόθεση της κυβέρνησης όλοι αυτοί να συνεχίσουν να εργάζονται και μετά το 2004, έκανε χτες από τη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Παιδείας, Φ. Πετσάλνικος, στο πλαίσιο του 5ήμερου σεμιναρίου επιμόρφωσης των νεοπροσληφθέντων καθηγητών Φυσικής Αγωγής από τις περιοχές της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκης.

Βέβαια, μέχρι η πρόθεση να γίνει πράξη, οι 1.000 καθηγητές γνωρίζουν πως παραμένουν αναπληρωτές και η σύμβασή τους λήγει τον Ιούνη του τρέχοντος έτους.

Το σεμινάριο επιμόρφωσης ξεκίνησε χτες σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Φ. Πετσάλνικος, το πρόγραμμα Ολυμπιακής Παιδείας καθ' οδόν προς το 2004 θα εφαρμοστεί ως εξής: Σχολικό έτος 2000-2001, σε 1.500 δημοτικά, γυμνάσια και Α΄ τάξη Ενιαίων Λυκείων. 2001-2004, γενίκευση του θεσμού στα δημοτικά από 3θέσια και άνω και σε όλα τα γυμνάσια και λύκεια της χώρας. Οι προσλήψεις 2.000 καθηγητών Φυσικής Αγωγής γίνονται με την πρόβλεψη το πρόγραμμα να συνεχιστεί εμπλουτισμένο και πέραν του 2004.

Για την υλοποίηση του προγράμματος Ολυμπιακής Παιδείας σχεδιάστηκε και πραγματοποιείται η σεμιναριακή επιμόρφωση των καθηγητών Φυσικής Αγωγής. Ετσι, χτες στη Θεσσαλονίκη συγκεντρώθηκαν δεκάδες διευθυντές υπουργείων, σύμβουλοι, καθηγητές, ψυχολόγοι, κλπ., οι οποίοι για 5 μέρες θα συζητούν και θα εκπαιδεύουν τους εκατοντάδες λειτουργούς της εκπαίδευσης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ως πολυδιάστατο παγκόσμιο γεγονός, για το μάρκετινγκ, την εξεύρεση εθελοντών, κλπ.

Μια πολυπληθής ομάδα εκπαιδευτικών φαίνεται πως επιχειρείται να χρησιμοποιηθεί ως ένας ιδεολογικός στρατός για τη θεωρητική αλλά και πρακτική θωράκιση των «ολυμπιακών ρεκόρ» στα κέρδη των πολυεθνικών. Για την επιτυχή εφαρμογή του τρίπτυχου Ολυμπιακού συνθήματος «ταχύτερα, ψηλότερα, δυνατότερα» στην προσπάθεια διασφάλισης ολοένα και περισσότερων κερδών των πολυεθνικών, των χορηγών και λοιπών εμπλεκομένων επιχειρηματικών κύκλων, που τρίβουν τα χέρια τους για τις απολαβές που αναμένεται να έχουν καθ' οδόν αλλά και στο πλαίσιο της, πλήρως εμπορευματοποιημένης, Ολυμπιάδας του 2004.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ