Τρίτη 23 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ ΛΙΜΝΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
Αποχή για το ακατάλληλο σχολείο

ΧΑΛΚΙΔΑ.-

Συνεχίζουν την αποχή από τα μαθήματα συμπληρώνοντας μια βδομάδα, οι μαθητές του Γυμνασίου - Λυκείου Λίμνης, μετά την κατάρρευση του σοβά της οροφής του κλιμακοστασίου.

Τόσο οι μαθητές, όσο και οι γονείς τους έχουν ανησυχήσει και βρίσκονται σε αναστάτωση, με δεδομένο ότι δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα κατασκευαστικής κακοτεχνίας ή ακόμα θεωρείται «ανώδυνο» μπροστά στο μεγάλο πρόβλημα των ρωγμών στην τοιχοποιία που εμφάνισε ευθύς εξ αρχής (1995), λόγω καθίζησης του εδάφους, όπως έχουν καταγγείλει επανειλημμένα οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, καθώς και η προηγούμενη δημοτική αρχή. Αυτή, ακριβώς, η προβληματική κατασκευή ήταν η κυριότερη αιτία για να μην έχει παραληφθεί ακόμα το έργο από το Δήμο Λίμνης. Επίσης, το ότι έχουν επιβληθεί μια σειρά πρόστιμα (εκ των υστέρων και μετά τις διαμαρτυρίες των γονέων και της ΤΑ) στον εργολάβο που είχε αναλάβει την κατασκευή του, από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Νομού Εύβοιας, δείχνουν το μέγεθος των κακοτεχνιών και των υποτυπωδών ή πλημμελών ελέγχων που πραγματοποιούνταν κατά τη διάρκεια κατασκευής του, από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΣΚ, της ΝΑ Εύβοιας και του υπουργείου.

Πραγματικά, στα 5 χρόνια λειτουργίας του σχολείου, η κυβέρνηση παίζει με τα νεύρα και την αγωνία μαθητών, γονιών και της κοινωνίας της Λίμνης και όλοι απεύχονται τα χειρότερα. Τελευταία, κάτω από την ασκούμενη πίεση, δεήσανε να προχωρήσουν σε εκπόνηση μελέτης στατικότητας του κτιρίου και εδαφολογική, η οποία όμως έχει «κολλήσει» λίγο πριν το διαγωνισμό.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση συνεδρίασε έκτακτα χτες το βράδυ το δημοτικό συμβούλιο Λίμνης, αφού οι μαθητές δεν είναι διατεθειμένοι να μπαίνουν «μετά φόβου...», και να μη γνωρίζουν πώς θα βγουν. Την ίδια αγωνία εκφράζουν και οι γονείς τους. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι.


Γ. Π


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ