Πέμπτη 9 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Εκπλήρωσε την αποστολή της

«Ενα βήμα παραπέρα υποστηρίζουν ότι πηγαίνουν το κίνημα οι Αγανακτισμένοι της Ισπανίας με την απόφασή τους να διαλύσουν τον καταυλισμό της Πουέρτα δελ Σολ την Κυριακή (...) Από τη Δευτέρα, στην Πουέρτα δελ Σολ θα αφήσουν ένα πάγκο πληροφοριών για να υποδέχεται όσους θα επιθυμήσουν να ενταχθούν στο κίνημα 15-Μ (...) παρατηρούν ότι ο καταυλισμός γίνεται όλο και πιο βίαιος διότι εισχώρησαν άτομα που απορρίπτουν την ειρηνική διαμαρτυρία ενώ η λήψη αποφάσεων δυσχεραίνεται από ακραίους που είναι αποφασισμένοι να μποϊκοτάρουν οτιδήποτε με το οποίο δεν συμφωνούν» (το θέμα στο ΒΗΜΑ / ηλεκτρονική έκδοση).

Η «ανταγωνιστική» οικονομία

«Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal που επικαλείται στοιχεία της Dealogic, η αξία των κινεζικών επενδύσεων στην Ευρώπη που το διάστημα 2003-2005 ανήλθε σε 853 εκατ. δολάρια, εκτοξεύθηκε σε 43,9 δισ. δολάρια την περίοδο 2008-2010, κατά την οποία 118 ευρωπαϊκές εταιρείες, από σουηδικές αυτοκινητοβιομηχανίες (Volvo) ως τσεχικές καπνοβιομηχανίες, πέρασαν σε κινέζικα χέρια» (το θέμα στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

Ο πόλεμος μεταξύ τους

«Η Wall Street Journal επισημαίνει σε χθεσινό δημοσίευμά της ότι η "η Ελλάδα πωλείται φθηνά και η Γερμανία αγοράζει", κάνοντας επίσης λόγο στον τίτλο του δημοσιεύματος για "κυνήγι προσφορών στην Ελλάδα" (...) Η μη "ελεγχόμενη" κατάσταση της ελληνικής οικονομίας με τη ραγδαία αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, τη μαζική φυγή των τραπεζικών καταθέσεων και το βαρύ φορτίο των κρατικών ομολόγων που σωρηδόν έχουν αγοράσει οι τράπεζες (...) πυροδοτούν συνεχή μπαράζ πωλήσεων των τραπεζικών μετοχών» (το θέμα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Ο πόλεμος με άλλα μέσα

«Οι νέες αποκαλύψεις που γίνονται τρεις μήνες μετά την πυρηνική καταστροφή στην Ιαπωνία επιβεβαιώνουν τους αρχικούς φόβους. Το αρμόδιο όργανο για την πυρηνική ασφάλεια της Ιαπωνίας παραδέχεται ότι η ποσότητα της ραδιενέργειας που διέρρευσε ήταν διπλάσια από τις αρχικές εκτιμήσεις (...) η αρχική ανακοίνωση έκανε λόγο για 370.000 τεραμπεκερέλ ενώ σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση είχαν διαρρεύσει 770.000 τεραμπεκερέλ» (το θέμα στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ