Σάββατο 11 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΙΛΙΟΝ
Εργοδοτική τρομοκρατία σε φασονατζίδικο

Σε τρομοκρατία, τραμπουκισμούς και προπηλακισμούς, κατέφυγε εργοδότης ενάντια σε παρέμβαση που έκαναν συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού και Δέρματος και του Συνδικάτου της Αθήνας σε φασονατζίδικο - χτες το απόγευμα - για να πάρουν τα λεφτά τους τέσσερις μετανάστες εργάτες.

Το παραπάνω περιστατικό εκτυλίχθηκε στο Ιλιον, όταν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Β. Σταμούλης και η πρόεδρος του Συνδικάτου Ε. Μενεγάκη, μαζί με τέσσερις μετανάστες, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας σε φασονατζίδικο της περιοχής, όπου ο εργοδότης δεν είχε καταβάλει τα δεδουλευμένα τουλάχιστον δύο μηνών στους μετανάστες.

Ομοσπονδία και Συνδικάτο απαίτησαν την καταβολή των δεδουλευμένων από τον εργοδότη. Ο τελευταίος αρνήθηκε ότι γνωρίζει τους μετανάστες και ισχυρίστηκε ότι ποτέ δε δούλευαν για τον ίδιο. Πρόκειται για μια κλασική τακτική της εργοδοσίας στα φασονατζίδικα, με τους εργοδότες να μην αναγνωρίζουν τους εργαζόμενους μετανάστες και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις να τους προπηλακίζουν.

Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και χτες, αλλά προκλητικότερο. Οπως καταγγέλλουν στον «Ρ» οι συνδικαλιστές, η εργοδοσία, αφού αρνήθηκε να καταβάλει τα δεδουλευμένα και στην επιμονή των συνδικαλιστών, κάλεσε ...μπράβους, οι οποίοι μαζί με ένα ...σκυλί έσπευσαν να προπηλακίσουν τους εργαζόμενους και τους συνδικαλιστές. Ταυτόχρονα, η εργοδοσία κάλεσε και την αστυνομία, η οποία και προσήγαγε τους μετανάστες, καθώς και τον Β. Σταμούλη, την Ε. Μενεγάκη και έναν ακόμη μετανάστη, μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου. Στο τμήμα, προσήλθε αρκετή ώρα αργότερα ο εργοδότης, ο οποίος αναγνώρισε, τελικά, μόνο τον ένα απ' τους τέσσερις μετανάστες. Δύο από τους μετανάστες κρατούνται ακόμα επειδή δεν έχουν χαρτιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ