Σάββατο 11 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ»
Συλλέγουν τα ούρα σε ... μπιτόνια!

Ολοένα και πιο άθλια γίνεται η καθημερινή πραγματικότητα στα δημόσια νοσοκομεία, τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους υγειονομικούς, εξαιτίας της πολιτικής περικοπών στην Υγεία. Η διπλανή εικόνα αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα της εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης που υλοποιείται σε βάρος και της ίδιας ακόμη της ζωής των ασθενών.

Στην ουρολογική κλινική του νοσοκομείου «Αγιος Δημήτριος» στη Θεσσαλονίκη, τον τελευταίο μήνα η συλλογή των ούρων των ασθενών δε γίνεται μέσα στους ειδικούς ουροσυλλέκτες μιας χρήσης αλλά σε πλαστικά μπιτόνια, τα οποία χρησιμοποιούνται ξανά και ξανά με πιθανό τον κίνδυνο λοιμώξεων.

Ετσι αποφάσισε ο διοικητής του νοσοκομείου να αντιμετωπίσει την έλλειψη ουροσυλλεκτών 4 λίτρων που κυρίως χρησιμοποιούνται σε ασθενείς που μόλις εγχειρίσθηκαν. Αυτή η κατάσταση συνεχίζεται τουλάχιστον επί ένα μήνα. Αντίστοιχη έλλειψη υπήρχε το προηγούμενο διάστημα και σε ουροσυλλέκτες 2 λίτρων. Επίσης, στο όνομα της «οικονομίας» και του «περιορισμού της σπατάλης», οι εργαζόμενοι αναγκάζονταν να αποστειρώνουν και να επαναχρησιμοποιούν ακόμη και τα σωληνάκια των αναπνευστήρων στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου νοσηλεύονται βαριά ασθενείς.

Τόση αξία έχει η υγεία και η ζωή του εργαζόμενου λαού.

Ο «Ρ», χτες, προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον Διοικητή του Νοσοκομείου «Αγιος Δημήτριος», προκειμένου να διαπιστώσει πόσο σημαντικό είναι το πρόβλημα έλλειψης νοσοκομειακών υλικών και τις επιπτώσεις που προκύπτουν για ασθενείς και εργαζόμενους. Ο Διοικητής δεν θεώρησε αναγκαίο να μιλήσει στο συντάκτη του «Ρ» και διαμήνυσε, μέσω της γραμματέως του, ότι δεν υπάρχουν ελλείψεις υλικών στο νοσοκομείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ