Σάββατο 11 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΟΜΟΒΡΟΝΤΙΑ

ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ: «Οι κυβερνώντες θα καταλάβουν σύντομα ότι έχουν ξεπεράσει τις αντοχές αλλά και την ανοχή μιας μεσαίας τάξης, η οποία καλείται να επωμισθεί το βάρος της δημοσιονομικής κρίσης, επειδή η κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα θέλουν να προστατεύουν υπαλλήλους χωρίς αντικείμενο στο Δημόσιο ή πρώιμους συνταξιούχους με υψηλές συντάξεις από τα 50 τους» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΜΕ ΣΤΟΧΟΠΡΟΣΗΛΩΜΕΝΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ: «...θα διπλασιαστεί ο σιωπηλός κόσμος που βγαίνει στους δρόμους, γεμάτος θυμό και ανασφάλεια (...) αυτός ο κόσμος βγήκε στο δρόμο μετά την "εβδομάδα της αγωνίας" (...) αποτέλεσμα αυτής της εβδομάδας ήταν το κίνημα των "Αγανακτισμένων". Ολοι μαζί νιώθουν πιο ασφαλείς (...) και αντί ο πρωθυπουργός να προχωρήσει σε ανασχηματισμό με ένα δυνατό κυβερνητικό σχήμα, προσπαθεί 9 ώρες να πείσει υπουργούς να εφαρμόσουν αυτά που θα οδηγήσουν τη χώρα μακριά από την κρίση (...) ποιος τελικά οδηγεί τη χώρα; Κανένας! Απλώς, όλοι ανταλλάσσουμε απόψεις. Το ίδιο κάνει και ο λαός που είναι στους δρόμους (...) τι περιμένει; Περιμένει να μάθει τα ονόματα αυτών που αρνούνται να απελευθερώσουν την οικονομία μας από τα σοβιετικού τύπου δεσμά» (απο άρθρο της Ν. Τζαβέλα ευρωβουλευτίνας του ΛΑ.Ο.Σ. / ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ).

ΓΙΑ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΗ ΜΠΟΤΑ: «Εχουμε έτσι μπροστά μας μία τετραετία σκληρών και επίπονων προσπαθειών, που το αποτέλεσμά τους θα καθορίσει την πορεία της χώρας για τις επόμενες δεκαετίες. Γι' αυτό και δεν έχουμε συνολικά, πολιτικός κόσμος και λαός, το δικαίωμα να αποτύχουμε (...) Απαραίτητη, κατά συνέπεια, προϋπόθεση για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα αυτήν τη φορά είναι η ανάθεση της εφαρμογής των νέων μέτρων σε ανθρώπους που να διαθέτουν τόσο την ικανότητα όσο και την αποφασιστικότητα να φέρουν σε πέρας το έργο τους. Μια τέτοια επιλογή από πλευράς του πρωθυπουργού θα αποτελέσει το πειστικότερο μήνυμα προς την κοινή γνώμη ότι τα λάθη και οι υστερήσεις των προηγούμενων μηνών έχουν αποτελέσει πολύτιμο μάθημα και δεν πρόκειται να επαναληφθούν» (από το κύριο άρθρο στο ΕΘΝΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ