Τρίτη 26 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ
Επιβάλλεται να ενισχυθεί ο ταξικός πόλος

Ανακοίνωση με αφορμή την απόφαση της πλειοψηφίας της ΕΕ της ΠΝΟ να μη γίνει απεργία

«Η υπαναχώρηση της μόνιμα συμβιβασμένης πλειοψηφίας της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ από την ομόφωνη απόφασή της, 6/7/2011, για απεργιακή κινητοποίηση το τρίτο δεκαήμερο του Ιούλη, δεν αποτελεί απλά έναν ακόμη συμβιβασμό αλλά συνέργεια στο κοινωνικό - πολιτικό έγκλημα της κατακρεούργησης των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των ναυτεργατών».

Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ενωση Συνταξιούχων Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (ΠΕΣ-ΝΑΤ) και επισημαίνει: «Η βάρβαρη αντιλαϊκή επέλαση κυβέρνησης και τρόικας ενάντια στο σύνολο των δικαιωμάτων της εργατικής - λαϊκής οικογένειας και ιδιαίτερα των συνταξιούχων δεν μπορεί να αναχαιτιστεί με ένα τυφλό ξέσπασμα οργής, ούτε με το κίνημα των λεγόμενων "αγανακτισμένων" της πλατείας. Ο αγώνας μας θα είναι ταξικός, σκληρός, μακροχρόνιος και ενωτικός στη βάση των κοινών συμφερόντων και των κοινών στόχων διεκδίκησης, σε σύγκρουση με την πολιτική που υπηρετεί την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των εφοπλιστών, του κεφαλαίου που δημιούργησε τα ελλείμματα του ΝΑΤ και ευθύνεται για την καπιταλιστική οικονομική κρίση.

Για το σκοπό αυτό επιβάλλεται να ενισχυθεί ο ταξικός πόλος στο ναυτεργατικό κίνημα για την αλλαγή συσχετισμών δυνάμεων στα σωματεία, στην ΠΝΟ, παντού. Να δυναμώσει η ΠΕΣ-ΝΑΤ, που αποτελεί την ταξική έκφραση των συνταξιούχων. Εχει μεγάλη σημασία ο συντονισμένος αγώνας των συνταξιούχων με τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ - ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ - Μαγείρων - Ρυμουλκών, την Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών, την Επιτροπή Αγώνα Σπουδαστών ΑΕΝ, το Σύλλογο Γυναικών Πειραιά της ΟΓΕ, μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ, για ρήξη και ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, που μας καταδικάζει στη φτώχεια και την εξαθλίωση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ