Τρίτη 26 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ
Χαιρετίζει τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία

Στιγμιότυπο από την περιφρούρηση στην τελευταία απεργία της Ομοσπονδίας για την υπογραφή ικανοποιητικής ΣΣΕ
Στιγμιότυπο από την περιφρούρηση στην τελευταία απεργία της Ομοσπονδίας για την υπογραφή ικανοποιητικής ΣΣΕ
Τους χιλιάδες εργαζόμενους, που συμμετείχαν μαζικά στην απεργία στις 20 Ιούλη, τους εργαζόμενους εκείνους που μαχητικά έδωσαν το «παρών» στις πύλες των εργοστασίων στην περιφρούρηση της απεργίας, χαιρετίζει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών. Επίσης, χαιρετίζει τους συνδικαλιστές και εργαζόμενους άλλων κλάδων που συμπαραστάθηκαν ενεργητικά στον αγώνα, σημειώνοντας: «Αποδεικνύεται καθημερινά ότι η αλληλεγγύη, ο ενωμένος ταξικός αγώνας είναι αυτός που θα βάλει φρένο στις όποιες αντεργατικές αντιλαϊκές πολιτικές».

Και τονίζει: «Αποδείχτηκε ακόμη πόση σημασία έχει να υπάρχουν σε κάθε χώρο δουλειάς μαζικά - ταξικά συνδικάτα ή κλαδικά συνδικάτα με επιτροπές στους χώρους εργασίας με διοικήσεις που μοναδικό γνώμονα έχουν το συμφέρον των εργαζομένων. Φάνηκε επίσης ότι μπορούμε να ξεπερνάμε στην πράξη τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες». Οπως τονίζει, «από την πρώτη στιγμή το ΔΣ κάλεσε σε κοινό συντονισμένο αγώνα όλες τις ομοσπονδίες και τα συνδικάτα του κλάδου. Εγιναν τα πρώτα βήματα. Ας αναλογιστούν οι συνάδελφοι που, με διάφορα προσχήματα, δεν ανταποκρίθηκαν στο ενωτικό κάλεσμά μας πόσο πιο ισχυροί θα ήμασταν απέναντι στον ΣΕΒ για την υπογραφή ικανοποιητικής ΣΣΕ».

Σε άλλο σημείο, η Ομοσπονδία, υπογραμμίζει: «Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Αμεσα προχωράμε σε ΓΣ, συγκεντρώσεις - συσκέψεις. Συζητάμε συλλογικά, γραφόμαστε στα συνδικάτα μας, αναδεικνύουμε εργοστασιακές επιτροπές στους χώρους δουλειάς, ετοιμαζόμαστε για νέες κινητοποιήσεις. Η πάλη μας δεν αφορά μόνο την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης. Μαζί με όλο το λαό της χώρας μας, παλεύουμε να μη γίνουν πράξη τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που σκοπό έχουν, κάνοντας κόλαση τη ζωή μας και τη ζωή των οικογενειών μας, την αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου».

Και καταλήγει: «Συνάδελφοι, μόνο ο ενωμένος, οργανωμένος αγώνας μας θα φέρει αποτελέσματα, θα ανατρέψει αυτή την πολιτική που θα κάνει τη ζωή μας κόλαση. Είμαστε η πλειοψηφία που παράγει αμύθητα πλούτη για να τα εκμεταλλεύεται μια μικρή μειοψηφία, τα 600 τουλάχιστον δισ. στην Ελβετία δεν είναι κάτι τυχαίο, είναι ο ιδρώτας μας. Ενωμένοι θα νικήσουμε. Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ