Τρίτη 26 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΝΤΡΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ
Σε απόγνωση οι απλήρωτοι εργαζόμενοι

Παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή

«Σε απόγνωση βρίσκονται χιλιάδες εργαζόμενοι στις υπηρεσίες Πρόνοιας που μένουν απλήρωτοι για μήνες» τονίζει το ΚΚΕ σε Επίκαιρη Ερώτηση που υπογράφει ο Θανάσης Παφίλης προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο.

Η Επίκαιρη Ερώτηση έχει ως εξής:

«Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδας έχει φέρει επανειλημμένα στη Βουλή την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα ιδιωτικού δικαίου κέντρα ειδικής αγωγής με τους εργαζόμενους να μένουν απλήρωτοι από 4-8 μήνες και οι γονείς να πληρώνουν όλο και περισσότερα από την τσέπη τους για τροφεία προκειμένου τα παιδιά τους να συνεχίζουν να πηγαίνουν σ' αυτά τα κέντρα. Η κυβέρνηση εμπαίζει και προκαλεί τους εργαζόμενους προφασιζόμενη ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε λόγω της αλλαγής αρμοδιοτήτων με τον "Καλλικράτη", όταν εφαρμόζει άγριες περικοπές στη χρηματοδότηση στις κοινωνικές υπηρεσίες και στην Τοπική Διοίκηση. Την ίδια στιγμή εργαζόμενοι και γονείς ζουν μια τεράστια ανασφάλεια γιατί δεν ξέρουν ποια από τα κέντρα που έκλεισαν για τις καλοκαιρινές διακοπές θα ανοίξουν το Σεπτέμβρη.

Ανάλογη κατάσταση με απλήρωτους εργαζόμενους επικρατεί σε μια σειρά ΝΠΙΔ προνοιακού χαρακτήρα όπως είναι ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, η ΕΛΕΠΑΠ, το Γηροκομείο Αθηνών, καθώς και αστικές εταιρείες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που συμμετέχει το ίδιο το Δημόσιο, όπως είναι "Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ" με τη συμμετοχή του ΚΕΑΤ και πολλά άλλα. Η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της ΕΕ για τη στήριξη του κεφαλαίου με την ισοπέδωση των λαϊκών αναγκών και δικαιωμάτων. Αξιοποιεί την κρίση για το αποφασιστικό προχώρημα της ιδιωτικοποίησης της Υγείας, της Πρόνοιας, της Ειδικής Αγωγής, για να φορτωθούν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στους εργαζόμενους και στις οικογένειές τους. Πολιτική που έχει την ολόπλευρη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει ώστε άμεσα:

  • Να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Ειδικής Αγωγής και στα ΝΠΙΔ που παρέχουν προνοιακές υπηρεσίες.
  • Να χρηματοδοτηθούν τα ως άνω κέντρα και υπηρεσίες για να καλύψουν 100% τις λειτουργικές τους ανάγκες στην προοπτική δημοσιοποίησής τους.
  • Να σταματήσουν οι γονείς να πληρώνουν με οποιονδήποτε τρόπο για τροφεία και θεραπείες και να μη διωχτεί κανένα παιδί επειδή η οικογένειά του δεν έχει να πληρώσει ή είναι ανασφάλιστη.
  • Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ανοίξουν κανονικά το Σεπτέμβρη όλα τα κέντρα που έκλεισαν για καλοκαίρι».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ