Τρίτη 26 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΥΠΟΔΗΜΑΤΕΡΓΑΤΕΣ
Παράσταση στο υπουργείο Εργασίας

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας

Phasma

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας
Πρώτη απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης να εξαιρέσει τον κλάδο των υποδηματεργατών από το καθεστώς των ΒΑΕ, έδωσαν χτες το πρωί εργαζόμενοι του κλάδου, πραγματοποιώντας παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας μετά από κάλεσμα που απηύθυναν η Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Κλωστοϋφαντουργία - Ιματισμό - Δέρμα (ΟΕΚΙΔΕ) και το Συνδικάτο της Αττικής. Με πανό «Κάτω τα χέρια από τα Βαρέα - Ανθυγιεινά. Σύνταξη στα 50 και τα 55», οι υποδηματεργάτες απαίτησαν να μην εξαιρεθούν απ' τα ΒΑΕ. Να σημειωθεί πως σήμερα στον κλάδο εργάζονται περίπου 3.000 εργάτες.

Αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας και του Συνδικάτου, σε συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, μίλησαν για τις συνθήκες που επικρατούν στον κλάδο. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα είπε στο «Ρ» ο Θεόδωρος Βλάχος, εργαζόμενος στην υποδηματοποιία: «Ερχονται σήμερα να μας καταργήσουν τα βαρέα στο τσαγκαριό. Εναν κλάδο που όλη η γραμμή παραγωγής είναι και βαριά και ανθυγιεινή. Δουλεύουμε μέσα στα δέρματα που είναι ανθυγιεινά, γεμάτα χημικά, μέσα στις κόλλες, μέσα στα διαλυτικά, αλλά και σε απαράδεκτες συνθήκες, με ορθοστασία όλη τη μέρα, με εντατικοποίηση της εργασίας και άλλα σοβαρά προβλήματα».

Η ηγεσία του υπουργείου επί της ουσίας αρνήθηκε να αναλάβει οποιαδήποτε δέσμευση, πέρα απ' το ότι θα στείλει μια επιτροπή για να εξετάσει τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων στον κλάδο. «Συνάδελφοι είναι ξεκάθαρο: Δεν έχουν κανένα δισταγμό», τόνισε ο Βασίλης Σταμούλης, πρόεδρος της ΟΕΚΙΔΕ. «Το επόμενο διάστημα πρέπει να ενταθεί η προσπάθεια για την ενημέρωση συναδέλφων για την οργάνωση της πάλης, για να μην περάσει το νέο έγκλημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ