Τετάρτη 27 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΗΝΥΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟY ΠΡΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ
Η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους...

Στις «καλές υπηρεσίες» που προσέφερε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στο Αφγανιστάν, στη Λιβύη και στην «καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας», αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγ. Βενιζέλος, σε ομιλία που έκανε χτες στην Ουάσιγκτον με θέμα: «Ελληνική κρίση: Προκλήσεις και ευκαιρίες».

Ειδικότερα ανέφερε: «Είμαστε εταίροι και σύμμαχοι. Στα προηγούμενα δύο χρόνια, ως υπουργός Αμυνας, είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με την κυβέρνηση των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, σε πολύ ευαίσθητα και κρίσιμα ζητήματα, όπως το Αφγανιστάν, τη Λιβύη, την καταπολέμηση της πειρατείας ή την καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας».

Η αναφορά Βενιζέλου καταδεικνύει πόσο επικίνδυνη για τα λαϊκά συμφέροντα είναι η συμμετοχή της χώρας σε διάφορους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, είτε πρόκειται για την ΕΕ είτε για το ΝΑΤΟ. Αποκαλύπτεται, επίσης, ότι η ακολουθούμενη οικονομική πολιτική σκληρής λιτότητας αποτελεί τη μια πλευρά του νομίσματος. Η άλλη πλευρά καταγράφει την εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους τυχοδιωκτικούς πολέμους που έχει εξαπολύσει το ΝΑΤΟ σε βάρος των λαών, με την ενεργό ελληνική εμπλοκή.

Η ομιλία Βενιζέλου έφτασε στα όρια της κολακείας σε ό,τι αφορά το ρόλο του αμερικανικού ιμπεριαλισμού στη νέα τάξη πραγμάτων, όπου και του αναγνώρισε την πρωτοκαθεδρία στη διαπάλη που γίνεται ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κέντρα του πλανήτη, για τον έλεγχο των αγορών και των πρώτων υλών. Ανέφερε συγκεκριμένα: «Η υποστήριξη των ΗΠΑ είναι ισχυρή και είμαι σίγουρος ότι μπορεί να πάρει μια πολύ συγκεκριμένη και πρακτική μορφή. Συνολικά, η στήριξη που παρέχεται από τις ΗΠΑ είναι ιδιαίτερα σημαντική για την Ελλάδα, για την ευρωζώνη, τη διεθνή οικονομία και την παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση. Η υποστήριξη των ΗΠΑ, ιδίως μέσω του ΔΝΤ, είναι ζωτικής σημασίας για εμάς, αλλά και για τη διεθνή νομισματική σταθερότητα. Αν μπορώ να το πω αυτή η υποστήριξη είναι προς το συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών ως ηγετική δύναμη της παγκόσμιας οικονομίας».

Εκανε επίσης λόγο για ένα «νέο ευρωπαϊκό σχέδιο Μάρσαλ» για την Ελλάδα και στα πλαίσια αυτά κάλεσε τους Αμερικανούς επιχειρηματίες να επενδύσουν στους τομείς της ενέργειας, του τουρισμού και των ακινήτων. Αποκάλυψε, δηλαδή, ότι η περιβόητη «βοήθεια» που θα δοθεί, συνδέεται με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς εκποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου και των συμμετοχών που διατηρεί ακόμη το Δημόσιο στις πρώην ΔΕΚΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ