Τετάρτη 27 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΒΡΗΚΑΝΕ ΠΑΠΑ

«ΚΡΑΣ ΤΕΣΤ»: «Η έκβαση της σύγκρουσης με τους ιδιοκτήτες των ταξί είναι το πρώτο κρας τεστ για την κυβέρνηση μετά την απόφαση των Βρυξελλών, η οποία συνδέεται ευθέως με την πιστή και αποφασιστική εφαρμογή των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα (...) Ας αναλογισθεί η κυβέρνηση τις ευθύνες που αναλαμβάνει εάν δείξει σήμερα αδυναμία, στέλνοντας αντίστοιχο μήνυμα και σε άλλες οργανωμένες ομάδες» (από το κύριο άρθρο στο ΕΘΝΟΣ).

ΝΑ ΣΕ ΚΑΨΩ ΓΙΑΝΝΗ: «Αναφαίρετο και κατοχυρωμένο συνταγματικά το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία, όπως επίσης και το δικαίωμα των ιδιοκτητών - ελευθέρων επαγγελματιών σε κινητοποιήσεις (...) Ωστόσο, αυτό το δημοκρατικό δικαίωμα, κατακτημένο με σκληρούς αγώνες, δεν μπορεί να ασκείται από κάποια κοινωνική ομάδα για τη διεκδίκηση οποιουδήποτε αιτήματος σε βάρος της υπόλοιπης κοινωνίας. Kαι οι κινητοποιήσεις (και όχι απεργία...) των ιδιοκτητών ταξί, δυστυχώς, εντάσσονται σ' αυτή την κατηγορία» (από το κύριο άρθρο στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΦΤΙΑΧΟΥΝ ΚΛΙΜΑ: «Είμαστε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα στην οποία πραγματοποιούνται επιθέσεις καθημερινά με καλάσνικοφ», είπε ο Αρχηγός της Αστυνομίας κ. Λευτέρης Οικονόμου, στους βουλευτές, στη Διαρκή Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας (...) μίλησε για «ραγδαία κλιμάκωση της βίας» (...) Εξέφρασε την άποψη ότι η «άλλη πλευρά», όπως τη χαρακτήρισε, «επιδιώκει να υπάρξει νεκρός αυτή την περίοδο. Δημιουργείται και μία φασίζουσα ακροδεξιάς προέλευσης βία. Δεν έχει όμως ακόμα λάβει, αυτή η ακροδεξιά βία, τις διαστάσεις της βίας των αναρχικών (...) είδαμε και μία περίεργη σύμπλευση: Ομάδες ακροδεξιών και αναρχικών να ανέχονται η μία την άλλη και να βάλλουν και οι δύο εναντίον των αστυνομικών» (το θέμα στο ΒΗΜΑ / ηλεκτρονική έκδοση).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ