Τετάρτη 27 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Επιχειρείται ποινικοποίηση των λαϊκών αγώνων

«Τσουβάλιασμα», με το όρο «πολιτική βία», προβοκατόρων και του λαϊκού κινήματος

Το ότι στόχος της πρωτοβουλίας του πρωθυπουργού να συζητηθεί το θέμα της «πολιτικής βίας» στη Βουλή ήταν να τεθούν νέα εμπόδια στις λαϊκές κινητοποιήσεις φάνηκε από τη χτεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής που ασχολείται με το θέμα (το ΚΚΕ καταγγέλλοντας τις πραγματικές προθέσεις και επιδιώξεις του πρωθυπουργού δεν μετέχει στη σχετική συζήτηση).

Καταθέτοντας χτες ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Λ. Οικονόμου εξέφρασε το φόβο και την αγωνία του - όπως είπε - για το πώς εξελίσσεται το θέμα «της βίας» στη χώρα μας, εκτιμώντας ότι «υπάρχει μια ανησυχητική κλιμάκωση». Κατά τον Λ. Οικονόμου μετά τα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια του 2007 και τον Δεκέμβρη του 2008 με τη δολοφονία Γρηγορόπουλου παρατηρείται στη χώρα μας «συνεχής κλιμάκωση της βίας» η οποία το τελευταίο διάστημα παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις».

Επαναλαμβάνοντας τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χ. Παπουτσή είπε ότι «μετά την Κερατέα καταγράφεται επιχειρησιακή αναβάθμιση» και χρησιμοποιούνται «βεγγαλικά με ισχυρή ποσότητα εκρηκτικής ύλης», τόξα, βαλίστρες, βαριοπούλες, πυροσβεστήρες κ.ά.

Κινδυνολογώντας ασύστολα και χωρίς να κάνει καμία αναφορά στους διάφορους προβοκάτορες που χρησιμοποιεί η αστυνομία στις κινητοποιήσεις (όπως φάνηκε στις τελευταίες διαδηλώσεις στο Σύνταγμα) είπε ότι «η άλλη πλευρά επιδιώκει να υπάρχει νεκρός αυτήν την περίοδο», ενώ εκτίμησε ότι «είμαστε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που στοχεύεται ευθέως η Βουλή και το κοινοβουλευτικό σύστημα.

Από τη μεριά του, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Τέντες ζήτησε να χρησιμοποιούνται οι κάμερες, προκειμένου να μπορεί η αστυνομία να στηρίζει τις κατηγορίες κατά διαδηλωτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ