Τετάρτη 27 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Μέτωπο με κυβέρνηση υπέρ των «επενδυτών»

Επικροτεί και επαυξάνει στην επιτάχυνση των μέτρων που ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων η ηγεσία της ΝΔ, συγκροτώντας ένα αρραγές μέτωπο με την κυβέρνηση στο όνομα της «προσέλκυσης των επενδύσεων».

Στο πλαίσιο αυτό, η ηγεσία της ΝΔ ενθαρρύνει και στηρίζει την κυβέρνηση να προχωρήσει στην ψήφιση νομοσχεδίων, όπως αυτά που εγκρίθηκαν στο χτεσινό Υπουργικό Συμβούλιο, που «διευκολύνουν» τις επιχειρήσεις και αίρουν τα όποια «εμπόδια» στην επέλασή τους. Ταυτόχρονα, κλιμακώνει τις πιέσεις για λήψη πρόσθετων φιλομονοπωλιακών μέτρων. «Η χώρα χρειάζεται επενδύσεις και επενδύσεις με αυτούς τους φορολογικές συντελεστές δεν έρχονται», ισχυρίστηκε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, πλειοδοτώντας υπέρ της μείωσης των φορολογικών συντελεστών για τα επιχειρηματικά κέρδη και την απαλλαγή από τις ασφαλιστικές εισφορές.

Μάλιστα, ο Γ. Μιχελάκης επιβεβαίωσε ότι η νέα μείωση της φορολογίας στα κέρδη τα επιχειρήσεων είναι ο σημαντικότερος άξονας της πρότασης της ΝΔ για ανάκαμψη της οικονομίας. «Εάν εξαιρεθεί η μείωση των φορολογικών συντελεστών δεν μπορεί να υπάρξει επανεκκίνηση της οικονομίας», δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στην «Ημερησία». Αποσιώπησε όμως ότι ήδη η κυβέρνηση, με τη σύμφωνη γνώμη της τρόικας, έχει προαναγγείλει ότι θα ενσωματώσει την πρόταση της ΝΔ για μείωση των φόρων στο κεφάλαιο στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα φέρει στη Βουλή το Σεπτέμβρη.

Την ίδια στιγμή, η ηγεσία της ΝΔ εξαπολύει άσφαιρα πυρά κατά της κυβέρνησης, καταλογίζοντάς της «ανικανότητα» στη διαχείριση της κρίσης, προκειμένου να ενισχύσει τη δική της θέση στη διαμάχη για την εξουσία. Σ' αυτό το πλαίσιο, ο εκπρόσωπος επέκρινε χτες την κυβέρνηση για το γεγονός ότι στο χτεσινό Υπουργικό Συμβούλιο «δεν ελήφθη καμία απόφαση για το θέμα των ταξί», πράγμα που όπως υποστήριξε «δείχνει μια κυβέρνηση ανήμπορη να ανταποκριθεί στις περιστάσεις» και έναν πρωθυπουργό «που, αιχμάλωτος στις προσωπικές βεντέτες των υπουργών του, παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο». Στο θέμα όμως των ταξί η στάση της ηγεσίας της ΝΔ είναι υποκριτική και ψηφοθηρική, ενώ την ίδια στιγμή συμπλέει με την κυβέρνηση στην απελευθέρωση του κλάδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ