Τετάρτη 27 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΟΣ
Στην τελική ευθεία η αστυνομική έρευνα για την τραγωδία

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Την πλήρη ικανοποίηση του αναφορικά με την πορεία της τελικής έρευνας και τη δουλειά των ανακριτών και της Αστυνομίας, όσον αφορά τη φονική έκρηξη στη Ναυτική Βάση, «Ευάγγελος Φλωράκης», στο Μαρί, στην Κύπρο, εξέφρασε χτες ο Γενικός Εισαγγελέας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Πέτρος Κληρίδης. Οπως σημείωσε ο γενικός εισαγγελέας, η αστυνομία προχωρά ταχύτατα στη διαδικασία, ενημερώνοντας ότι αναμένονται εξελίξεις άμεσα, παρά το ότι ακόμα δεν υπάρχουν οριστικές αποφάσεις.

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, έστρεψε τα πυρά του εναντίον του προέδρου του ΔΗΣΥ, Νίκου Αναστασιάδη, σημειώνοντας ότι ζητώντας την παραίτηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, προσπαθεί να φέρει πιο κοντά τις εκλογές, επιλέγοντας το κομματικό αντί το δημόσιο συμφέρον, εκμεταλλευόμενος την αγανάκτηση και την οργή των πολιτών για το τραγικό συμβάν στο Μαρί. Ο Σ. Στεφάνου χαρακτήρισε αυτονόητη την ύπαρξη ευθυνών για την κυβέρνηση όσον αφορά την τραγωδία στο Μαρί, όπως συμβαίνει για κάθε εξουσία, σε αντίστοιχες περιπτώσεις, ζητώντας ωστόσο «σύνεση, συναίνεση και ενότητα», ώστε να αντιμετωπισθούν συλλογικά οι δυσκολίες και οι προκλήσεις.

Ο Κύπριος Πρόεδρος πραγματοποίησε χθες επίσημη επίσκεψη στο Παρίσι, όπου είχε συνάντηση με τον Γάλλο ομόλογό του, Νικολά Σαρκοζί. «Κοινή άποψη», όπως δήλωσε ο Δ. Χριστόφιας, «είναι ότι αυτή η συμπεριφορά της Τουρκίας και του Τούρκου Πρωθυπουργού είναι απαράδεκτη, προκλητική και προσβλητική και για την ΕΕ και δεν μπορεί να γίνεται ανεκτή».

Ο Δ. Χριστόφιας ενημέρωσε τον Ν. Σαρκοζί για τις εξελίξεις, στο Κυπριακό καθώς επίσης και για την τραγωδία στη Ναυτική Βάση με τον Γάλλο Πρόεδρο να εκφράζει την πρόθεση να στηρίξει με τεχνικούς και εμπειρογνώμονες την Κυπριακή Δημοκρατία.

Την ίδια στιγμή, η Συνδικαλιστική πλατφόρμα στα Κατεχόμενα ανακοίνωσε χτες ότι αρχίζει «νομικό αγώνα» κατά της ψευδοαστυνομίας, με αφορμή τις επιθέσεις εναντίον διαδηλωτών στη διάρκεια της πρόσφατης παράνομης επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού στα Κατεχόμενα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μεθοδεύσεις με την τραγωδία (2011-07-31 00:00:00.0)
Πιέσεις στην οικονομία με αφορμή την έκρηξη (2011-07-28 00:00:00.0)
Δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία κόντρα στις προκλήσεις της Τουρκίας (2011-07-21 00:00:00.0)
Πλήρη απόδοση ευθυνών υπόσχεται ο Κύπριος Πρόεδρος (2011-07-15 00:00:00.0)
Στην Αθήνα σήμερα ο Δ. Χριστόφιας (2010-11-23 00:00:00.0)
Συνεχίζεται σήμερα η συνάντηση (2010-02-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ