Τρίτη 23 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Στην Αθήνα σήμερα ο Δ. Χριστόφιας

Εντατικοποίηση των διαπραγματεύσεων αποφασίστηκε στη Νέα Υόρκη κατά τις συναντήσεις του γγ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Ερογλου. Διαπραγματεύσεις που, όπως υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, θα είναι μέσα στα πλαίσια της υφιστάμενης διαδικασίας, κυπριακής ιδιοκτησίας, χωρίς επιδιαιτησία και ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, χωρίς διαφοροποίηση του ρόλου και της αποστολής των καλών υπηρεσιών του ΓΓ του ΟΗΕ, όπως αυτή καθορίζεται από σχετικά ψηφίσματα του ΣΑ των ΗΕ.

Ο Κύπριος Πρόεδρος σήμερα θα βρίσκεται στην Αθήνα, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ενώ στη συνέχεια θα μιλήσει στη Βουλή των Ελλήνων στην Ειδική Συνεδρίαση της Ολομέλειας, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των πενήντα ετών από την ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο Δ. Χριστόφιας θα παραστεί ακόμα στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας «Αμμόχωστος, μια ευρωπαϊκή πόλη - φάντασμα», στον εκθεσιακό χώρο της Βουλής.

Στο μεταξύ, η βουλευτής του ΚΚΕ και αντιπρόεδρος του Σώματος Βέρα Νικολαΐδου συναντήθηκε χτες στη Βουλή με τον δήμαρχο της κατεχόμενης Αμμοχώστου, Αλέξη Γαλανό, που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα. Σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση, η Β. Νικολαΐδου επιβεβαίωσε ότι «παλεύουμε για δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού στο πλαίσιο της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, με ισότητα, που θα καταλήξει στη δημιουργία ενός ενιαίου κράτους, με μία ιθαγένεια και μία διεθνή προσωπικότητα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ