Τρίτη 23 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ
Αντιπαράθεση για την εκλογική και μετεκλογική τακτική

Εν μέσω ισχυρών εσωκομματικών αναταράξεων προσέρχεται σήμερα η ηγεσία του ΣΥΝ στη συνεδρίαση της ΠΓ, προκειμένου να διαμορφωθεί η εισήγηση στην ΚΠΕ που συγκαλείται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, με κύριο θέμα την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.

Το «Αριστερό Ρεύμα» έχει ήδη καταθέσει τις διαφωνίες του με τις «λάθος εκλογικές επιλογές κυρίως στην Περιφέρεια Αττικής» καθώς και με την επιλογή για «ψήφο κατά συνείδηση» στον δεύτερο γύρο των εκλογών, ενώ παραμένει στη θέση του για «συμμάζεμα» του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχιση της δράσης του ως μιας χαλαρής πολιτικής συμμαχίας, με τη συμμετοχή και του «μετώπου» του Αλ. Αλαβάνου.

Σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση κινούνται οι εκτιμήσεις της «πλατφόρμας 2010», που ζητά βήματα για παραπέρα άνοιγμα στις δυνάμεις που διατυπώνουν διαφωνίες σε πλευρές της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, προσβλέποντας και στην ιδρυτική διάσκεψη που ο Αλ. Μητρόπουλος αναγγέλλει μέσω της «Αυγής» ότι θα πραγματοποιήσουν τον ερχόμενο Δεκέμβρη. Η «πλατφόρμα 2010» απορρίπτει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο συνύπαρξης σε ένα συμμαχικό σχήμα με τον Αλ. Αλαβάνο και τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ που τον στηρίζουν.

Στο μεταξύ, ο Αλ. Τσίπρας, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ, κατεβάζει τους τόνους απέναντι στη «Δημοκρατική Αριστερά» του Φ. Κουβέλη λέγοντας «οι σύντροφοι και οι συντρόφισσές μας, που αποχώρησαν (...) δεν πήραν εύκολες αποφάσεις αλλά ούτε και εν βρασμώ». Δηλώνει ότι οι πρωτοβουλίες που θα αναλάβει ο ΣΥΝ αφορούν και σε προσέγγιση του Αλ. Αλαβάνου και υπερασπίζεται την επιλογή Μητρόπουλου, λέγοντας ότι η προσπάθεια προσέγγισης όσων αποστασιοποιούνται απ' το ΠΑΣΟΚ «πρέπει να βαθύνει».

Στη συνέντευξή του ουσιαστικά επιβεβαιώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με την πρότερη τουλάχιστον μορφή του, έχει οριστικά τελειώσει, καθώς όταν ρωτάται για επανασύστασή του απαντά «ο ΣΥΡΙΖΑ (...) είναι ένας ολόκληρος κόσμος (...) για αυτόν το ΣΥΡΙΖΑ, εμείς στο ΣΥΝ έχουμε ευθύνη να δημιουργήσουμε μέλλον».

Αναφερόμενος στο ΚΚΕ, έσπευσε ως αυτόκλητος εκπρόσωπος όσων ψήφισαν τους συνδυασμούς που στήριξε το Κόμμα να κόψει και να ράψει στα μέτρα του το αποτέλεσμα των εκλογών, ισχυριζόμενος ότι «ο κόσμος που το στήριξε στις πρόσφατες εκλογές, καταλαβαίνει ότι η ενότητα δράσης της αριστεράς και η συνάντησή της με δυνάμεις που απεγκλωβίζονται από το ΠΑΣΟΚ είναι ο μόνος δρόμος να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τα σημερινά προβλήματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ