Τρίτη 23 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ο λαός έχει ευθύνη και δύναμη να τους εμποδίσει

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος

Σε ανακοίνωση για τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Αμυνας, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Η κυνική ομολογία του υπουργού Εθνικής Αμυνας ότι η χώρα συμμετέχει στο πυρηνικό πρόγραμμα του ΝΑΤΟ διαθέτοντας μοίρες αεροσκαφών που μπορούν να μεταφέρουν πυρηνικές βόμβες και ότι γι' αυτό το σκοπό συμμετέχουν σε προγράμματα εκπαίδευσης του ΝΑΤΟ και Ελληνες αξιωματικοί, πρέπει να ξεσηκώσει θύελλα λαϊκής αγανάκτησης και καταδίκης.

Δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός. Η ενεργητική συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς αποδεικνύεται κάθε μέρα και πιο επικίνδυνη για τους λαούς, τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, την ειρήνη. Μετά τη συμμετοχή σε ΝΑΤΟικές πολεμικές επιχειρήσεις, τη συμμετοχή στην άκρως επικίνδυνη "αντιπυραυλική ασπίδα", μετά τις συμφωνίες που έχουν υπογράψει οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, αποδοχής στο έδαφος της χώρας πυρηνικών, βιολογικών και χημικών όπλων, τώρα κάνει ένα ακόμα μεγαλύτερο βήμα για τη χρησιμοποίηση των ενόπλων δυνάμεών της ακόμα και σε πυρηνική επίθεση.

Ο λαός έχει την ευθύνη, αλλά και τη δύναμη, να εμποδίσει και να ματαιώσει τα αντιδραστικά και καταστροφικά ιμπεριαλιστικά σχέδια, να παλέψει και να κατακτήσει την αποδέσμευση της χώρας μας από το ΝΑΤΟ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ