Τρίτη 23 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Με το ΠΑΜΕ στην απεργία στις 15 Δεκέμβρη

Οι οικοδόμοι με την ταξική τους Ομοσπονδία βρίσκονται μπροστάρηδες στις ταξικές μάχες και στην απεργία στις 15 Δεκέμβρη (φωτ. από παλιότερη κινητοποίηση)
Οι οικοδόμοι με την ταξική τους Ομοσπονδία βρίσκονται μπροστάρηδες στις ταξικές μάχες και στην απεργία στις 15 Δεκέμβρη (φωτ. από παλιότερη κινητοποίηση)
«Ολοι στην απεργία στις 15 Δεκέμβρη. Ολοι στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ». Με αυτά τα λόγια, η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία στις 15 Δεκέμβρη.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας έχει ως εξής:

«Ο κλάδος των κατασκευών βιώνει με τον πιο ακραίο τρόπο τη βαρβαρότητα της επίθεσης κυβέρνησης - ΕΕ. Η πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας την τελευταία πενταετία έχει περάσει το 70%. Αυτό μεταφράζεται σε ανεργία στον κλάδο που πλέον δεν μπορεί να προσδιοριστεί. Η όξυνση της καπιταλιστικής κρίσης και τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνονται από την κυβέρνηση, την ΕΕ, με τη στήριξη ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. θα οξύνουν την ανεργία, την ανέχεια, θα οδηγήσουν χιλιάδες νοικοκυριά στην εξαθλίωση.

Ο νέος προϋπολογισμός είναι δομημένος με βάση τις ανάγκες του κεφαλαίου. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μαζί με ΔΝΤ - ΕΕ σχεδίασαν έναν προϋπολογισμό που θα κάνει ακόμα φτωχότερους τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικροαγρότες, θα οξύνει την ανεργία, την ανέχεια. Η αύξηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης θα οξύνει την οικονομική αφαίμαξη κάθε λαϊκής οικογένειας. Μπροστά σε αυτήν την επίθεση ο δρόμος της λαϊκής αντεπίθεσης είναι επιβεβλημένος, αποτελεί μονόδρομο για την εργατική τάξη.

Η απεργία στις 15 Δεκέμβρη είναι συνέχεια των αγώνων μας ενάντια στη βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ. Είναι ώθηση για νέους αγώνες. Η αποδυνάμωση του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού με την παράλληλη στράτευση νέων δυνάμεων στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ είναι προϋπόθεση για να δυναμώνει το μέτωπο της αντίστασης και της ανατροπής. Σήμερα είναι πιο ορατό ότι διέξοδο δεν αποτελεί η μοιρολατρία, ο εφησυχασμός, η διαχείριση, οι κοινοβουλευτικές αυταπάτες. Σήμερα από τα ίδια τα πράγματα, μπαίνει επιτακτικά η λύση: Αλλος δρόμος ανάπτυξης.

Αυτή είναι η απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα που ζει ο κλάδος των κατασκευών και σύσσωμη η εργατική τάξη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ