Τρίτη 23 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι φούσκες περί συνοχής...

Τα παραμύθια περί «αλληλεγγύης» και δήθεν ενίσχυσης της «κοινωνικής συνοχής» της ΕΕ εξακολουθεί να πουλάει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τον Μ. Χρυσοχοΐδη να εκπροσωπεί την κυβέρνηση στην άτυπη συνάντηση των αρμόδιων υπουργών για την «πολιτική συνοχής της ΕΕ» και να υποστηρίζει ότι «πρέπει να βρούμε τη σωστή ισορροπία μεταξύ της αποτελεσματικής αντιμετώπισης των αναδυόμενων προκλήσεων στη διεθνή παγκοσμιοποιημένη οικονομία και της αντιμετώπισης των εσωτερικών αδυναμιών μας, ώστε να αυξήσουμε την ανταγωνιστικότητά μας στο ευρύτερο πλαίσιο μιας βιώσιμης αναπτυξιακής πορείας».

Ποιο θα είναι το ευρύτερο πλαίσιο, μέσα στο οποίο θα αντιμετωπιστούν οι εσωτερικές ...«μας» αδυναμίες, ώστε να αντισταθμιστούν τα οφέλη που κάποιοι αποκομίζουν από την «πρόκληση της παγκοσμιοποίησης», ο υπουργός δεν το λέει. Λέει όμως ότι σε αντίθετη περίπτωση, «σύντομα θα κληθούμε να διαχειριστούμε τις διαρκώς επιδεινούμενες περιφερειακές ανισότητες».

Ο κύριος υπουργός δεν άργησε απλά, αλλά δείχνει να μην καταλαβαίνει κιόλας. Αυτός και η κυβέρνησή του φαίνεται πως κρίνουν ότι μέχρι σήμερα όλα ήταν ωραία και καλά και ο κίνδυνος για τις περιφερειακές ανισότητες είναι μια υπόθεση του αύριο και μεθαύριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ