Τετάρτη 27 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αλληλεγγύη στην πάλη του κυπριακού λαού

Από την χτεσινή συγκέντρωση μνήμης και αλληλεγγύης στον κυπριακό λαό και την πορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

MotionTeam

Από την χτεσινή συγκέντρωση μνήμης και αλληλεγγύης στον κυπριακό λαό και την πορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης
Κύπρο ενιαία, ανεξάρτητη, διζωνική, δικοινοτική, ομόσπονδη, χωρίς ξένες βάσεις, στρατεύματα κατοχής, «εγγυητές» και «προστάτες», απαίτησε χτες βράδυ ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία της Θεσσαλονίκης που συμμετείχε στη συγκέντρωση αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον κυπριακό λαό που διοργάνωσε η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης με αφορμή τη συμπλήρωση 37 χρόνων από την τουρκική εισβολή και κατοχή.

Στη συγκέντρωση στο Αγαλμα του Βενιζέλου μίλησε ο Μιχάλης Λιάκος, αντιπρόεδρος της ΕΔΥΕΘ και εγκρίθηκε ψήφισμα με το οποίο απαιτείται να δοθεί δίκαιη και βιώσιμη λύση στο πρόβλημα της μαρτυρικής Κύπρου και αλληλεγγύης σε όλους τους λαούς που αγωνίζονται ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό.

Ο Μ. Λιάκος σημείωσε πως οι ιμπεριαλιστές κινούνται στην κατεύθυνση της ομοσπονδιακής λύσης και της διχοτόμησης. «Επιδιώκουν να διατηρήσουν τη στρατιωτική τους παρουσία και να αποκτήσουν τον πλήρη οικονομικό και πολιτικό έλεγχο του νησιού. Να γίνει η Κύπρος το "αβύθιστο αεροπλανοφόρο" και προγεφύρωμα των ιμπεριαλιστών στις επιθέσεις τους στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Αυτή είναι και η πραγματική ουσία της ανάμειξης και των πιέσεων για αποδοχή του περιβόητου "σχεδίου Ανάν" και όποιων παραλλαγών προβάλλονται κατά καιρούς, για την κατ' ουσία νομιμοποίηση του Αττίλα και τη θεσμική κατοχύρωση της διχοτόμησης. Πιέσεις και ανάμειξη, στις οποίες οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και η πρόσφατη πολύνεκρη τραγωδία στη Ναυτική Βάση της Κύπρου και η πολύπλευρη πολιτική εκμετάλλευσή της μετά».

Επίσης σημείωσε πως «σήμερα που αυξάνει η αδιαλλαξία του καθεστώτος στα κατεχόμενα με την απόλυτη στήριξη και της τουρκικής κυβέρνησης, σήμερα που τα σύννεφα πάνω από την πατρίδα μας πυκνώνουν και το Αιγαίο μετατρέπεται ολοένα και περισσότερο σε ΝΑΤΟική λίμνη με τις πολιτικές των ελληνικών κυβερνήσεων - ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, χρειάζεται ένταση του αγώνα και της αλληλεγγύης στον κυπριακό λαό και σ' όλους τους αγωνιζόμενους λαούς της περιοχής».

Ακολούθησε μαχητική διαδήλωση στο κέντρο της πόλης. «Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών, κάτω η νέα τάξη των ιμπεριαλιστών», «Πόλεμοι - μνημόνια και ανεργία, όλα για τα κέρδη της πλουτοκρατίας» βροντοφώναξαν οι διαδηλωτές. Η πορεία κατευθύνθηκε στο αμερικάνικο προξενείο όπου θυροκολλήθηκε το ψήφισμα και ολοκληρώθηκε λίγο αργότερα στην Αριστοτέλους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αλληλεγγύη στον κυπριακό λαό (2013-07-24 00:00:00.0)
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον κυπριακό λαό (2012-07-25 00:00:00.0)
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον κυπριακό λαό (2009-07-18 00:00:00.0)
Συγκέντρωση για το Κυπριακό (2008-07-20 00:00:00.0)
Απαράδεκτο (2002-11-16 00:00:00.0)
Υψωσαν φωνή αντίστασης στα ιμπεριαλιστικά σχέδια (1996-08-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ