Πέμπτη 1 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κινητικότητα ΟΤΕ στη Βουλγαρία

Ενδιαφέρον για την απόκτηση μεριδίου Mobikom, εταιρία αναλογικής κινητής τηλεφωνίας στη Βουλγαρία, φαίνεται να εκδηλώνει ο ΟΤΕ.

Ο Οργανισμός πρόσφατα απέκτησε άδεια για να αναπτύξει στη Βουλγαρία υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας GSM. Τώρα πληροφορίες από τη Σόφια αναφέρουν ότι εξετάζει το ενδεχόμενο εξαγοράς του 39% άλλης εταιρίας κινητής τηλεφωνίας, της Mobikom. Το ποσοστό αυτό κατέχει σήμερα ο βουλγάρικος κρατικός οργανισμός τηλεπικοινωνιών, BTC.

Το θέμα ενδέχεται να συζητηθεί σήμερα από το διευθύνοντα συμβούλου του ΟΤΕ Ν. Μανασή στη Σόφια, όπου θα συμμετάσχει σε επίσημη εκδήλωση για την παραλαβή από τον Οργανισμό της άδειας GSM.

Πιθανολογείται ότι ο ΟΤΕ σχεδιάζει να αξιοποιήσει την πελατεία της Mobikom, ως βάση πελατών για τις υπηρεσίες GSM, που θα διαθέσει στη βουλγαρική αγορά. Ο Οργανισμός υπολογίζει ότι με τη συνεργασία της COSMOTE θα ολοκληρώσει την πρώτη φάση του δικτύου κινητής τηλεφωνίας στους έξι επόμενους μήνες, επιτυγχάνοντας μια πληθυσμιακή κάλυψη περίπου 20%. Αναμένεται ο ΟΤΕ να επενδύσει περισσότερα από 200 εκτα. δολ. για να επιτύχει τη συνολική γεωγραφική κάλυψη της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ