Πέμπτη 1 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΠΑΤΩΝ
Απανωτές συσκέψεις για την ημερομηνία έναρξης

Από αναβολή σε αναβολή και από σύσκεψη σε σύσκεψη μεταθέτει η κυβέρνηση την εξαγγελία για την έναρξη λειτουργίας του νέου αεροδρομίου Σπάτων. Και απ' ό,τι φαίνεται το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να κερδίσει το «πολιτικό στοίχημα» που έβαλε με τον εαυτό της για λειτουργία του αεροδρομίου μέσα στο Μάρτη, παρά τις σοβαρές και, όπως όλα δείχνουν, δυσεπίλυτες εκκρεμότητες που υπάρχουν σε ζητήματα που άπτονται της ασφάλειας του αεροδρομίου και των πτήσεων.

Πάντως, μετά και από τις χτεσινές αλλεπάλληλες συσκέψεις και στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό και στο ΥΠΕΧΩΔΕ και στο Μεταφορών - Επικοινωνιών, με τη συμμετοχή των διοικήσεων της ΥΠΑ και του Αερολιμένα Αθηνών, οι συναρμόδιοι υπουργοί Κ.Λαλιώτης και Χρ. Βερελής απέφυγαν να πουν πότε ακριβώς θα γίνουν τα εγκαίνια του νέου αεροδρομίου. Με τις δηλώσεις τους ο μεν υπουργός Μεταφορών είπε ότι τα προγράμματα τηρούνται σχολαστικά, πρόσθεσε ότι τα προβλήματα έχουν μειωθεί και κατέληξε λέγοντας ότι μέσα σε λίγες μέρες «πιστεύουμε ότι θα λυθούν». Από την πλευρά του ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κ.Λαλιώτης, χαρακτήρισε κρίσιμες και χρήσιμες τις συναντήσεις, για να προσθέσει και αυτός ότι μέσα στις επόμενες μέρες «θα σας πούμε ακριβώς το τι και το πώς». Σύμφωνα με τις δηλώσεις τους, σήμερα θα έχουν πολύωρη σύσκεψη οι διοικήσεις της ΥΠΑ και του Αερολιμένα Αθηνών στο νέο αεροδρόμιο για να εξετάσουν τις εκκρεμότητες στον τομέα της αεροναυτιλίας και την ερχόμενη βδομάδα θα υπάρξει νέα συνάντηση των δύο υπουργών, ώστε να έχουν «μια απολύτως ξεκάθαρη εικόνα».

Υπενθυμίζεται ότι από τις σοβαρές εκκρεμότητες που υπάρχουν σήμερα για τη λειτουργία του αεροδρομίου Σπάτων, είναι ότι ακόμα δεν έχουν παραδοθεί στην ΥΠΑ τα συστήματα αεροναυτιλίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ