Πέμπτη 1 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΓΕ
Το Μάρτη το 8ο Συνέδριο

Την τελευταία του συνεδρίαση, πριν το 8ο Συνέδριο που θα γίνει το Μάρτη, πραγματοποίησε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).

Οι γυναίκες - μέλη του ΔΣ, από όλη τη χώρα, κατέθεσαν τις απόψεις τους για την επικρατούσα κατάσταση στις περιοχές τους και την εμπειρία τους από τις δραστηριότητες των συλλόγων της περιοχής τους. Με την απόφασή τους χαρακτηρίζουν ιστορικό το 8ο Συνέδριο της ΟΓΕ, γιατί όπως αναφέρουν «συμπίπτει με τα 25 χρόνια αγωνιστικής παρουσίας στο μαζικό και στο γυναικείο κίνημα της χώρας μας, γιατί ιστορική είναι και η ευθύνη της οργάνωσής μας μπροστά σε αυτή τη σύγχρονη βαρβαρότητα που πλήττει τους εργαζόμενους, τις γυναίκες».

Η διοίκηση της ΟΓΕ αποφάσισε «συμμετοχή σε όλους τους αντιμονοπωλιακούς αγώνες του λαού μας, γιατί ο αγώνας ενάντια στο ΝΑΤΟ είναι αγώνας για τη ζωή». Καταγράφει την αγωνία για το «πού οδηγούν τις γυναίκες οι μονόδρομοι της ΕΕ και η πιστή υλοποίησή τους από τις ελληνικές κυβερνήσεις καθώς εργασιακά, ασφαλιστικά, κοινωνικά και ατομικά δικαιώματα "σαρώνονται" με τις "αναδιαρθρώσεις"». Τονίζει την ανάγκη «να αναζητηθούν οι τρόποι και οι μορφές εκείνες της δράσης της ΟΓΕ ώστε η υπάρχουσα αγανάκτηση των γυναικών να μετατραπεί σε συλλογική δράση. Είναι επιτακτική η ανάγκη ενδυνάμωσης του μαχητικού γυναικείου κινήματος». Και εκτιμά πως η ειδική σύνοδος, στα πλαίσια του Συνεδρίου Γυναικείων Οργανώσεων από την Ευρώπη, τη Βαλκανική, τη Μ. Ανατολή, θα συμβάλει στο συντονισμό της δράσης, ενάντια στη βαρβαρότητα της «Νέας Τάξης Πραγμάτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ