Τρίτη 13 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Στο πλευρό των 5 Κουβανών αγωνιστών

Ψήφισμα αλληλεγγύης επέδωσαν στην αμερικάνικη πρεσβεία οι ευρωπαϊκές οργανώσεις της ΠΔΟΓ

Η αντιπροσωπεία της ΠΔΟΓ έξω από την αμερικανική πρεσβεία
Η αντιπροσωπεία της ΠΔΟΓ έξω από την αμερικανική πρεσβεία
Συμπληρώθηκαν χτες 13 χρόνια από τη σύλληψη, την παράνομη κράτηση και φυλάκιση στις ΗΠΑ των πέντε Κουβανών αγωνιστών Ραμόν Λαμπανίνιο,Φερνάντο Γκονζάλες, Αντόνιο Γκερέρο, Εράρδο Ερνάντες, Ρενέ Γκονζάλες, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί σε άδικες ποινές που φτάνουν μέχρι και δις ισόβια. Το μοναδικό τους «έγκλημα» είναι πως κατάφεραν να εισχωρήσουν σε αντικουβανικές ομάδες που λειτουργούν ανενόχλητα στο Μαϊάμι, οι οποίες σχεδίαζαν επιθετικές πράξεις κατά της Κούβας και του λαού της. Ολα αυτά τα χρόνια με πολύπλοκες δικαστικές διαδικασίες, οι όποιες κατηγορίες σε βάρος τους (συνωμοσία για κατασκοπία και συνωμοσία για διάπραξη φόνου) έχουν καταρρεύσει από την ανυπαρξία στοιχείων, αλλά και από καταθέσεις ακόμα και μαρτύρων κατηγορίας. Πρόκειται για μια ξεκάθαρη πολιτική απόφαση των αμερικανικών κυβερνήσεων κατά της Κούβας.

Μια νέα εκστρατεία ενημέρωσης, αλλά και διεκδίκησης της άμεσης αποφυλάκισής τους ξεκίνησε τη Δευτέρα ο κουβανικός λαός και θα διαρκέσει έως τις 6 Οκτώβρη όπου θα πραγματοποιηθούν μια σειρά εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις, διαμαρτυρίες, αλλά και πολιτιστικές δράσεις σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο. Ηδη έχουν πραγματοποιηθεί πολύμορφες διαμαρτυρίες σε πολλές χώρες της Λατινικής Αμερικής, στις ΗΠΑ, σε χώρες της Ευρώπης, της Αφρικής και αλλού.

Αλληλεγγύη από την ΠΔΟΓ

Την αλληλεγγύη τους στους πέντε Κουβανούς πατριώτες εξέφρασαν οι γυναικείες οργανώσεις που βρέθηκαν στην Αθήνα, στα πλαίσια της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Γραφείου της ΠΔΟΓ (10-11 Σεπτέμβρη). Με το ψήφισμα που υιοθέτησαν δηλώνουν τη συμπαράστασή τους τόσο στους ίδιους, όσο και στο σύνολο του κουβανικού λαού που αντιστέκεται στον ιμπεριαλισμό.

Το απόγευμα της Κυριακής, οι αντιπρόσωποι των οργανώσεων βρέθηκαν έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία, όπου συνάντησαν την άρνηση, ουσιαστικά, της πρεσβείας να παραλάβει το ψήφισμα. Τελικά, το ψήφισμα παραδόθηκε από την πρόεδρο της ΟΓΕ, Καλλιόπη Μπουντούρογλου, σε Ελληνα υπάλληλο της εταιρείας που έχει αναλάβει τη φύλαξη της πρεσβείας.

Οι ευρωπαϊκές οργανώσεις της ΠΔΟΓ απαιτούν την άμεση απελευθέρωση των πέντε Κουβανών και καταγγέλλουν τη βρώμικη διαδικασία με την οποία η κυβέρνηση τους κρατά φυλακισμένους. Διαμαρτύρονται ιδιαίτερα για την άρνηση, εδώ και 13 χρόνια, της κυβέρνησης των ΗΠΑ να δώσει βίζα στην Αντριάνα Πέρες Ο' Κόνορ και στην Ολγα Σαλανουέβα, προκειμένου να επισκεφθούν τους συζύγους τους, αφού θεωρείται ότι συνιστούν «απειλή για την εθνική ασφάλεια της χώρας».

Οπως τονίζουν, στέκονται «στο πλευρό της Κούβας και του κουβανικού λαού, στον αγώνα του να ζήσει σε μια χώρα εθνικά ανεξάρτητη, στην πάλη του να οικοδομήσει μια κοινωνία σοσιαλιστική, όπου οι γυναίκες απολαμβάνουν αληθινές κατακτήσεις στην Παιδεία, την Υγεία, τη συμμετοχή και την ισότητα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ