Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οι λαοί θα τιμωρήσουν ΝΑΤΟ και ΕΕ για τα εγκλήματα στη Λιβύη

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Μπάμπη Αγγουράκη, στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Μπάμπης Αγγουράκης, με παρέμβασή του σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο κατά τη συζήτηση σχετικά με τη Λιβύη, ανέφερε τα εξής:

«Ο πόλεμος που εξαπέλυσαν οι ΝΑΤΟικές δυνάμεις κατά της Λιβύης κορυφώθηκε με τη σφαγή πολλών αμάχων, στην Τρίπολη και αλλού.

Η πολεμική μηχανή των ΝΑΤΟ - ΗΠΑ και ΕΕ, με τους βομβαρδισμούς και με άλλες επεμβάσεις, καθορίζει τις στρατιωτικές εξελίξεις γι' αυτό ευθύνεται απόλυτα για τα εγκλήματα αυτά.

Οι δυνάμεις των λεγόμενων αντικαθεστωτικών με ηγέτες πρώην συνεργάτες του Καντάφι και με σημαία τη μοναρχία ολοκληρώνουν το αποτρόπαιο έργο.

Για άλλη μια φορά, φάνηκε η απύθμενη υποκρισία και βαρβαρότητα των κυβερνήσεων ΗΠΑ και των χωρών της ΕΕ, καθώς και ο ρόλος των διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων που συμμετέχουν στην ιμπεριαλιστική προπαγάνδα.

Ο στόχος του πολέμου δεν ήταν ο σύμμαχος των ιμπεριαλιστών Καντάφι, αλλά ο πλήρης έλεγχος από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ των πετρελαίων και του φυσικού αερίου σε βάρος των ανταγωνιστών τους. Επιδιώκουν να εμπεδώσουν τη ΝΑΤΟική στρατηγική για τη "Νέα Μέση Ανατολή" και να συντρίψουν τις λαϊκές δυνάμεις που αντιστέκονται σε αυτή στη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Η απόφαση του Συμβουλίου της ΕΕ, της 1ης Απριλίου 2011 σχετικά με τη χερσαία στρατιωτική επιχείρηση της ΕΕ στη Λιβύη EUFORLYBIA αποδεικνύει ότι οι κυβερνήσεις των κρατών - μελών αναπτύσσουν όλο και περισσότερο την ιμπεριαλιστική τους επιθετικότητα για να εξασφαλίσουν όσο γίνεται μεγαλύτερο μερίδιο προς όφελος των ευρωενωσιακών μονοπωλίων.

Συμμέτοχη στον πόλεμο αυτό από την πρώτη στιγμή ήταν και η ελληνική κυβέρνηση. Παραχώρησε τις βάσεις της Σούδας και του Ακτίου και άλλες στρατιωτικές δυνάμεις για λογαριασμό των συμφερόντων της ελληνικής αστικής τάξης.

Οι δυνάμεις της ευρωυποταγής και των ευρωμονόδρομων στην Ελλάδα και στην ΕΕ είναι εκτεθειμένες και πάλι. Αφού στήριξαν τη δημιουργία "Ζώνης Απαγόρευσης Πτήσεων", που αποτέλεσε τον προπομπό του δολοφονικού πολέμου, τώρα χαιρετίζουν τη «νίκη» των αντικαθεστωτικών, δηλαδή του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των ΗΠΑ και μιλούν για "αλλαγή σελίδας στη Λιβύη".

Τα παζάρια για τα πετρέλαια και τη λεγόμενη ανοικοδόμηση στη διάσκεψη των Παρισίων δείχνουν ότι μοναδική διέξοδος για το λαό μας και τους λαούς της περιοχής είναι να εντείνουν την αντιιμπεριαλιστική πάλη για να αποτραπούν τα επικίνδυνα σχέδια των ιμπεριαλιστών ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ. Να παλέψουν για αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, για τη δημιουργία των προϋποθέσεων για ριζικές αλλαγές στην εξουσία και την οικονομία, απαραίτητος όρος για δίκαιη ειρήνη και λαϊκή ευημερία στην περιοχή και σ' ολόκληρο τον κόσμο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ