Σάββατο 17 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΡΙΓΑ.-- Πρόωρες εκλογές διεξάγονται σήμερα στη Λετονία για την ανάδειξη του 100μελούς Κοινοβουλίου μετά από δημοψήφισμα τον Ιούλη, όπου το 95% των Λετονών επέλεξε τη διάλυση του Κοινοβουλίου ύστερα από πρόταση του πρώην Προέδρου της χώρας Βάλντις Ζάτλερς στο πλαίσιο εκστρατείας για την αντιμετώπιση της οικονομικής - πολιτικής διαφθοράς.

HΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-- Τις λιγότερες πιθανότητες επιβίωσης από τα παιδιά οιασδήποτε άλλης χώρας του πλανήτη να επιζήσουν μετά τα πέμπτα τους γενέθλια έχουν τα βρέφη και τα νήπια στη Σομαλία, ανακοίνωσαν χτες αξιωματούχοι του ΟΗΕ στην Κένυα, διαπιστώνοντας πως στο Κέρας της Αφρικής καταγράφονται τα υψηλότερα ποσοστά παγκοσμίως βρεφικής και παιδικής θνησιμότητας (180 θάνατοι ανά 1.000 άτομα).

TZOYMΠΑ.-- Περισσότεροι από 8.000 πρόσφυγες έχουν καταφύγει στο Νότιο Σουδάν για να αποφύγουν τις μάχες στην περιοχή του Νότιου Κορντοφάν στο (βόρειο) Σουδάν, ανακοίνωσε χτες η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Από την προηγούμενη βδομάδα, η εισροή των προσφύγων έχει αυξηθεί, καθώς υπολογίζεται ότι αναζητούν καταφύγιο στο Νότιο Σουδάν τουλάχιστον 500 άτομα ημερησίως.

TOKIO.-- Την κατασκευή μεγάλου αιολικού πάρκου, με έξι ανεμογεννήτριες, ισχύος 2 μεγαβάτ έκαστη, ανοιχτά του πυρηνικού συγκροτήματος στη Φουκουσίμα της ΒΑ Ιαπωνίας, ανακοίνωσε χτες ο εκπρόσωπος της κυβερνητικής Υπηρεσίας Φυσικών Πόρων και Ενέργειας, προσθέτοντας ότι το έργο θα χρηματοδοτηθεί με περίπου 200.000.000 ευρώ (20 δισ. γιεν).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ