Παρασκευή 2 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
«Η περιοχή μας δεν έχει ανάγκη από προστάτες»

Καταδικάζει ομόφωνα τις φρικαλεότητες του βρώμικου πολέμου, που προκάλεσε στα Βαλκάνια το ΝΑΤΟ και οι κυβερνήσεις των χωρών που το αποτελούν, σε καταγγελία που εξέδωσε, το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων της Φοιτητικής Λέσχης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στην καταγγελία του τονίζει ότι τα ραδιενεργά κατάλοιπα έχουν κατακλύσει την περιοχή μας. Τα γεωγραφικά σύνορα δεν είναι ικανά να εμποδίσουν την είσοδο του ουρανίου, του πλουτωνίου και των λοιπών τοξικών ουσιών (διοξίνες).

Στην καταγγελία υπογραμμίζεται ότι η θέση της Φοιτητικής Λέσχης είναι η αποχώρηση όλων των στρατευμάτων από τα Βαλκάνια. «Η περιοχή μας δεν έχει ανάγκη από προστάτες», επισημαίνεται. «Να αφήσουν τους λαούς των βαλκανικών χωρών να λύσουν τα προβλήματα μόνοι τους».

Ο Σύλλογος Σπουδαστών Ιδιωτικών Σχολών

Σε διακήρυξή του, εξάλλου, ο Σύλλογος Σπουδαστών Ιδιωτικών Σχολών καλεί τους σπουδαστές και τους πολίτες να ξεσηκωθούν και να πάρουν θέση. Να υψώσουν τη φωνή τους και να απαιτήσουν:

- Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για τους θανάτους

- Να φύγουν τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια

- Να μεταγραφούν όλοι οι Ελληνες φοιτητές που σπουδάζουν στη Γιουγκοσλαβία

- Να σταματήσει κάθε διευκόλυνση στους δολοφόνους του ΝΑΤΟ

- Να πραγματοποιηθούν ιατρικές εξετάσεις όλων των Ελλήνων στρατιωτικών και πολιτών που βρίσκονται στη Γιουγκοσλαβία

- Να επιστρέψουν αμέσως όλοι οι Ελληνες φαντάροι από τη Βοσνία και το Κοσσυφοπέδιο.

«Ο πόλεμος», καταλήγει η διακήρυξη του Συλλόγου Σπουδαστών Ιδιωτικών Σχολών, «συνεχίζεται με άλλα μέσα. Η απάντηση όλων μας, και κυρίως της νεολαίας, πρέπει να είναι αγωνιστική και μαζική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ