Τετάρτη 5 Οχτώβρη 2011 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το λαό σε χρεοκοπία...

Γρηγοριάδης Κώστας

Α, ΤΙ ΤΥΧΕΡΟΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ! Του χρόνου τέτοια εποχή θα έχουμε... πρωτογενές πλεόνασμα 3,2 δισεκατομμυρίων ευρώ στη χώρα! Κι όταν θα γίνει αυτό να δείτε γλέντια!!!

Δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης της προοπτικής αυτής. Αν δε μας πιστεύετε σας δηλώνουμε ότι προβλέπεται ρητώς στον προϋπολογισμό του κράτους (Αυτόν ντε, που έχει πέσει έξω 4 φορές το 2011 και πάρθηκαν αντίστοιχα «έκτακτα μέτρα»).

Εάν ούτε αυτό σας φθάνει σας λέμε ότι αυτό το προσυπογράφει ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου.

Οταν, λοιπόν, θα έχουμε επιτύχει ως έθνος αυτό το «πρωτογενές πλεόνασμα» θα έχουμε επιτέλους «πρόσωπο» στον τεράστιο παγκοσμιοποιημένο πλανήτη μας. Οπου πηγαίνουμε θα μας μιλάνε «με το σεις κα με το σας» και άπαντες θα μας έχουν σε εκτίμηση.

Φυσικά, μέχρι τότε δε θα έχουμε μισθούς, συντάξεις, Κοινωνική Ασφάλιση, Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, δουλειές, σπίτια, αυτοκίνητα και μέλλον. Ασε που δε θα έχουμε ούτε μετά. Αλλά αυτά είναι... μικρολεπτομέρειες.

Σε τελική ανάλυση για... μια τιμή ζούμε. Το βιοτικό μας επίπεδο θα κοιτάμε τώρα, τη στιγμή που κινδυνεύει η χώρα να μην απολαμβάνει «της εμπιστοσύνης των αγορών»; Ας είμαστε σοβαροί...

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΤΣΑΝΤΙΣΜΕΝΗ, διαβάζουμε, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Εχουν, λέει, συγχυστεί με τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση και βράζουν από οργή...

Εμείς τι να πούμε; Να προσέχουν γιατί το άγχος και ο θυμός δεν κάνουν καλό στην υγεία. Ας πάρουν κανένα διήμερο ή τριήμερο ρεπό να πάνε να ξεκουραστούνε οι άνθρωποι και να τα ξεχάσουν όλα.

Υστερα, φρέσκοι, ξεκούραστοι και αποφορτισμένοι μπορούν με το καλό να έρθουν και στη Βουλή. Ολο και κάποια καινούρια μέτρα θα έχει λάβει η κυβέρνηση και θα πρέπει να τα ψηφίσουν. Οπως κάνουν πάντα.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ