Τετάρτη 5 Οχτώβρη 2011 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Προτείνει και άλλα μέτρα για φθηνότερους εργάτες

Οι θέσεις της για τα εργασιακά οδηγούν σε ντε φάκτο κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων

Πλάτες για την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, σπεύδει να βάλει η ηγεσία της ΝΔ, μετά την απροκάλυπτη στήριξη που πρόσφερε στην κατάργηση της μονιμότητας και τη μεγάλη σφαγή στο Δημόσιο.

Ο εκπρόσωπος Τύπου, στη δήλωση που έκανε χτες, τάχθηκε θεωρητικά κατά της μείωσης των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, αλλά για την «ταμπακιέρα», δηλαδή την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, ο Γ. Μιχελάκης απέφυγε πεισματικά να πει το παραμικρό και να πάρει θέση, αν και ερωτήθηκε επανειλημμένα. Το κόμμα του άλλωστε έχει χαιρετίσει μαζί με το ΠΑΣΟΚ την τελευταία ΕΓΣΣΕ που υπέγραψαν εργοδότες και εργατοπατέρες, με «αύξηση» 70 λεπτά του ευρώ στο μεροκάματο.

«Είμαστε αντίθετοι σε περαιτέρω μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Αυτό μόνο αρνητικές συνέπειες θα είχε τόσο στην κοινωνία, όσο και στα δημοσιονομικά πράγματα της χώρας», δήλωσε ο εκπρόσωπος. Ταυτόχρονα, όμως, ζήτησε μείωση των εργοδοτικών εισφορών και παρέπεμψε στις θέσεις που έχει εκφράσει ο πρόεδρος της ΝΔ για τη δημιουργία ενός «πραγματικά αναπτυξιακού περιβάλλοντος με κίνητρα για την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις».

Μεταξύ όμως των κινήτρων που ο Α. Σαμαράς έχει ζητήσει για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας, είναι η ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις, δηλαδή κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων. Ηδη η ηγεσία της ΝΔ έχει ταχθεί υπέρ της εκ περιτροπής εργασίας και της διευθέτησης του χρόνου εργασίας, αλλά και υπέρ των επιχειρησιακών - ατομικών συμβάσεων με ταυτόχρονη κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων.

Ο εκπρόσωπος Τύπου διέψευσε ότι η τρόικα έθεσε το θέμα της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων στη συνάντηση που είχε προχτές με τον πρόεδρο της ΝΔ, ενώ αρνήθηκε ότι η τρόικα απέρριψε την πρόταση της ΝΔ για την εργασιακή εφεδρεία, με το έωλο επιχείρημα ότι «αυτή τη στιγμή η ΝΔ δεν διαπραγματεύεται, απλά κάνει ανταλλαγή απόψεων με την τρόικα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ - ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ στη σφαγή των εργασιακών δικαιωμάτων (2012-01-29 00:00:00.0)
Ανοικτή συστράτευση στη βάρβαρη πολιτική (2011-08-31 00:00:00.0)
Στρατευμένη στον πόλεμο κατά του λαού (2011-05-08 00:00:00.0)
Πλάτες στην κατεδάφιση των εργασιακών δικαιωμάτων (2010-12-10 00:00:00.0)
Ο καλύτερος σύμμαχος κυβέρνησης - τρόικας (2010-11-21 00:00:00.0)
Πλάτες στις αντεργατικές ανατροπές (2010-11-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ