Τετάρτη 5 Οχτώβρη 2011 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
Αποφάσεις ανάχωμα στην κλιμάκωση του αγώνα

Η ΔΑΣ ΟΑΣΑ καλεί τους εργαζόμενους στα λεωφορεία να καταδικάσουν τις δυνάμεις της υποταγής και να υπερασπίσουν τις απεργιακές αποφάσεις της γενικής συνέλευσής τους

Λειτουργούν σήμερα τα μέσα αστικής συγκοινωνίας, στην πλειονότητά τους και τις περισσότερες ώρες της μέρας, με ευθύνη των συνδικαλιστικών πλειοψηφιών στις ηγεσίες των Σωματείων. Η απόφαση αυτή βάζει ξεκάθαρα εμπόδια στις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων. Οι σχετικές αποφάσεις λήφθηκαν με προσχήματα, αλλά και, σε ορισμένες περιπτώσεις, με καταστρατήγηση αποφάσεων γενικών συνελεύσεων.

Στο πλαίσιο αυτό τα μέσα σταθερής τροχιάς θα λειτουργήσουν ως εξής:

  • Μετρό, θα κινηθεί καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, πλην του τμήματος Δ. Πλακεντίας - Αεροδρόμιο το οποίο θα παραμείνει κλειστό.
  • Τραμ, ουσιαστικά το ίδιο, αφού θα κινηθεί από τις 6 το πρωί έως τα μεσάνυχτα.
  • Ηλεκτρικός (ΗΣΑΠ), θα κινηθεί από τις 10 π.μ. έως τις 6 μ.μ.

Για να δικαιολογήσουν την απόφασή τους λένε ότι το κάνουν για να διευκολύνουν τις πρωινές απεργιακές συγκεντρώσεις. Αν ισχύει αυτό τι εξυπηρετεί η ολοήμερη λειτουργία τους;

Στα μπλε λεωφορεία, όπως καταγγέλλει η ΔΑΣ ΟΑΣΑ, «οι κυβερνητικές παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, εφαρμόζοντας τις κατευθύνσεις των κομμάτων τους για συναίνεση, βάζουν πλάτη - ακόμα και τώρα στην πιο κρίσιμη στιγμή για τους εργαζόμενους - να προχωρήσει η κυβέρνηση σε απολύσεις (εργασιακή εφεδρεία)». Στην κατεύθυνση αυτή χτες ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ συνεδρίασαν ως ΔΣ όπου πραξικοπηματικά αποφάσισαν πως δεν ισχύουν οι αποφάσεις για απεργία, σήμερα και το επόμενο διάστημα, της προχτεσινής γενικής συνέλευσης των εργαζομένων. Και πως σήμερα αντί για απεργία θα γίνουν στάσεις εργασίας και τα λεωφορεία θα λειτουργήσουν από τις 9 π.μ. έως 9 μ.μ.! Με την απόφαση αυτή η ΠΑΣΚΕ, με τη στήριξη της ΔΑΚΕ, επαναλαμβάνει τα όσα έκανε τον περασμένο Μάρτη όταν έθεσε τέρμα στους πολύμηνους αγώνες του κλάδου.

«Ολοι στις πύλες»

Η προσπάθεια που κάνουν οι ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ να ματαιώσουν τη σημερινή απεργία μπορεί να πάρει απάντηση μόνο από τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Η ΔΑΣ ΟΑΣΑ τους καλεί να εγκαταλείψουν «τις παρατάξεις του συμβιβασμού και της υποτέλειας» και να δώσουν μαζικό «παρών» στην περιφρούρηση της απεργίας: «Ολοι στις πύλες να υπερασπίσουμε τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης. Τώρα γενικός ξεσηκωμός». Και η αντίστοιχη πλειοψηφία στα τρόλεϊ που διά τηλεφώνου ακύρωσε την απόφασης της τελευταίας ΓΣ για τη συμμετοχή στη σημερινή απεργία. Και αυτή αποφάσισε να λειτουργήσουν τα τρόλεϊ από τις 8 π.μ. έως 9 μ.μ.

Επίσης σήμερα στην απεργία συμμετέχουν κανονικά οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και στον προαστιακό, όπως και οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ