Τετάρτη 5 Οχτώβρη 2011 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ
Φοβούνται γενικευμένες αντιδράσεις

Ενδεικτικές των μεταξύ τους αντιθέσεων, αλλά και της ενιαίας γραμμής σε ό,τι αφορά την παραπέρα μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, είναι οι δηλώσεις εκπροσώπων των εργοδοτικών ενώσεων για τα σχέδια κατάργησης της ΕΓΣΣΕ. Ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος, θέλοντας προφανώς να αποφύγει γενικευμένες εργατικές αντιδράσεις από την κατάργησή τους, δήλωσε ότι το κύριο πρόβλημα της ιδιωτικής οικονομίας δεν είναι μισθολογικό και μίλησε για «κακοστημένο θέατρο».

«Περισσεύει το θράσος και η υποκρισία του ΣΕΒ», σχολιάζει σχετικά το ΠΑΜΕ και μεταξύ άλλων σημειώνει: «Γελάνε και τα μουστάκια του προέδρου του ΣΕΒ βλέποντας να επιχειρείται η κατάργηση της ΕΓΣΣΕ, που ήταν και είναι χρόνια απαίτησή του. Αλλωστε οι βιομήχανοι, με τις πλάτες των γαλαζοπράσινων κυβερνήσεων, διαχρονικά και σήμερα, κάθε μέρα στους τόπους δουλειάς, αφήνουν απλήρωτους για μήνες χιλιάδες εργαζόμενους, πετούν στον Καιάδα της ανεργίας και σακατεύουν από τις άθλιες συνθήκες και την εντατικοποίηση εκατοντάδες χιλιάδες εργάτες, οδηγούν στην εξαθλίωση, στην ανέχεια και στην πείνα χιλιάδες οικογένειες, καταργούν τα όποια ελάχιστα εργασιακά και κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα. Το κεφάλαιο, η ΕΕ, η τρόικα, ο ΣΕΒ και γενικά οι στυγνοί εκμεταλλευτές της εργατικής τάξης θα πάρουν την πρέπουσα απάντηση και μέσα από τη μαζική συμμετοχή στην αυριανή απεργία (5 Οκτώβρη) αλλά και στη γενική πανεργατική απεργία στις 19 Οκτώβρη και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα».

Η ΓΣΕΒΕΕ κάνει λόγο για «στενόμυαλη και μυωπική» απαίτηση της τρόικας, που θα οδηγήσει σε ύφεση και κοινωνικές εκρήξεις. Επισημαίνει, μάλιστα, ότι είναι άλλο η «διόρθωση των μισθών» και άλλο η κατάρρευσή τους. Θέλει, δηλαδή, κάθετη, αλλά «ελεγχόμενη» μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης. Η ΕΣΕΕ, τέλος, εμφανίζεται κι αυτή να ανησυχεί για τυχόν «εσωτερική αναταραχή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ