Τετάρτη 5 Οχτώβρη 2011 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ
Συνεχίστηκαν οι πολύμορφες κινητοποιήσεις

Κινητοποιήσεις πραγματοποίησαν και χθες οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο Τομέα με καταλήψεις και αποκλεισμούς, συγκεντρώσεις και πορείες σε υπουργεία, δήμους και άλλες υπηρεσίες.

Στο υπουργείο Ανάπτυξης στη Μεσογείων έγινε συγκέντρωση μαζί με εργαζόμενους από το Δικαιοσύνης. Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ στον Αλιμο προχώρησαν μαζικά στον αποκλεισμό του κτιρίου. Κατάληψη έγινε ακόμα στο Γενικό Λογιστήριο και, μετά από παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων, στη Γενική Γραμματεία Τουρισμού. Επίσης με πρόταση των ταξικών δυνάμεων η γενική συνέλευση των εργαζομένων στο υπουργείο Πολιτισμού αποφάσισε 48ωρη απεργία που ξεκίνησε χθες. Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης οι ταξικές δυνάμεις πρότειναν να γίνει κοινή πορεία με τις καταλήψεις στο υπουργείο Υγείας και με υπηρεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος. Η συνδικαλιστική πλειοψηφία απέρριψε την πρόταση λέγοντας πως θα ανοίξουν οι πόρτες του υπουργείου αν φύγουν από εκεί!

Στους ΟΤΑ έγιναν καταλήψεις δημοτικών γκαράζ και Χώρων Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ), συγκεντρώσεις και πορείες, γενικές συνελεύσεις. Να σημειωθεί ότι πολλές διοικήσεις δήμων προσπάθησαν να φοβίσουν τους εργαζόμενους για να εμποδίσουν τις δράσεις αυτές (Περιστέρι, Αγιοι Ανάργυροι, Αγία Βαρβάρα, Αγιος Στέφανος και αλλού).

Στην Αττική, κλειστός παρέμεινε ο ΧΥΤΑ Φυλής. Στην Πετρούπολη κλειστά παρέμειναν δημαρχείο και υπηρεσίες του δήμου. Οι εργαζόμενοι με το δήμαρχο Θωμά Κοτσαμπά (εκλεγμένος με το ΚΚΕ) έκαναν συγκέντρωση στο υπουργείο Εσωτερικών. Συναντήθηκαν με τον γ.γ. του υπουργείου και απαίτησαν μονιμοποίηση των συμβασιούχων και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Στην Ηλιούπολη οι εργαζόμενοι έκαναν κατάληψη του γκαράζ και των υπηρεσιών του δήμου. Πραγματοποίησαν πορεία έως τη Λ. Βουλιαγμένης όπου συναντήθηκαν με τα Σωματεία του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης και απέκλεισαν συμβολικά το δρόμο. Συνέχισαν έως τον ΟΑΕΔ Αλίμου όπου οι εργαζόμενοι εκεί έκαναν συμβολικό αποκλεισμό του κτιρίου. Οι εργαζόμενοι στο δήμο Περιστερίου προχώρησαν σε κατάληψη του δημοτικού γκαράζ και μετά από γενική συνέλευση έκαναν πορεία που κατέληξε έξω από το δημαρχείο.

Στη Θεσσαλονίκη συνεχίστηκε η κατάληψη του ΧΥΤΑ στη Μαυροράχη και ο αποκλεισμός του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων. Αργά χτες το απόγευμα, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τη διήμερη κατάληψη στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης. Στη Λάρισα συνεχίστηκε η κατάληψη του αμαξοστασίου ενώ στο νομό Ιωαννίνων συνεχίστηκε ο αποκλεισμός των εργοταξίων όπως και αυτού στο δήμο Ελεούσας και της χωματερής στη Δουρούτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ