Τετάρτη 5 Οχτώβρη 2011 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Στις 12 μ. στην πλατεία Κοραή

Πλήθος συνδικαλιστικών και μαζικών φορέων διοργανώνουν συγκέντρωση σήμερα στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κοραή με σύνθημα: «Τώρα λαϊκός ξεσηκωμός», η οποία αποτελεί και σταθμό στη δράση των ταξικών και αγωνιστικών δυνάμεων για την προετοιμασία της πανεργατικής απεργίας στις 19 Οκτώβρη. Στη συγκέντρωση θα συμμετέχουν και οι απεργοί εργαζόμενοι των δήμων του Πειραιά, ενώ αποφάσεις συμμετοχής έχουν πάρει με γενικές συνελεύσεις Γυμνάσια και Λύκεια του Πειραιά.

Τη συγκέντρωση διοργανώνουν τα σωματεία Οικοδόμων, Λογιστών, Εμποροϋπαλλήλων, Καθαριστριών, Επισιτισμού, Ελαιουργοσαπουνοποιών, Μετάλλου, Ηλεκτρολόγων Πλοίων, Καραβομαραγκών, Αμμοβολιστών - Καθαριστών. Τα ναυτεργατικά Σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, Μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ), Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών (ΠΕΠΡΝ). Τα συνταξιουχικά σωματεία, ΠΕΣ ΝΑΤ, ΙΚΑ Πειραιά, ΙΚΑ Νίκαιας - Κορυδαλλού, ΟΑΕΕ Πειραιά, ΟΑΕΕ Νίκαιας - Κορυδαλλού. Γυναικείοι Σύλλογοι Κερατσινίου, Περάματος, Νίκαιας, Κορυδαλλού, Πειραιά. Η Λαϊκή Επιτροπή Περάματος, οι Επιτροπές Ανέργων Νίκαιας, Ναυτεργατών, οι Επιτροπές Αγώνα των νοσοκομείων «Κρατικού» Νίκαιας, «Τζανείου», «Μεταξά». Το Συντονιστικό Αγώνα Σπουδαστών Πειραιά, η Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων Πειραιά και η ΕΛΜΕ Πειραιά.

Στην ανακοίνωσή τους οι φορείς απευθύνουν το κάλεσμα «Τώρα λαϊκός ξεσηκωμός» και υπογραμμίζουν: «Δεν ευθυνόμαστε εμείς για την κρίση. Δεν πληρώνουμε άλλο. Δεν αντέχουμε και δεν μπορούμε». Ενώ, δείχνοντας τη διέξοδο, σημειώνουν: «Και όμως μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα. Ο Πειραιάς με τις λιμενικές εγκαταστάσεις, τα πλοία, τη ναυπηγική και επισκευαστική ζώνη, θα μπορούσε να δώσει ψωμί στον εργάτη. Να δώσει ψωμί και ασφάλεια στον αυτοαπασχολούμενο, να εξασφαλίσει σύγχρονες υποδομές και φτηνές θαλάσσιες μεταφορές για το λαό. Είναι στα χέρια μας μια τέτοια προοπτική. Φτάνει να ξεφορτωθούμε τα τρωκτικά που ροκανίζουν τον πλούτο που παράγουμε με το αίμα και τον ιδρώτα μας. Φτάνει να ξεμπερδεύουμε με τις αυταπάτες ότι αυτοί που μας κυβερνούν ή τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου μπορεί να γίνουν φίλοι του λαού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ