Παρασκευή 14 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΥΓΕΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Αμεση προώθηση των ανατροπών

Με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο να ομολογεί τη συνέχιση της προσπάθειας προσαρμογής του ΕΣΥ στις ανάγκες της κερδοφορίας του κεφαλαίου, ολοκληρώθηκε χτες στη Βουλή, η συζήτηση του νομοσχεδίου για τις διοικητικές συγχωνεύσεις υγειονομικών ιδρυμάτων. Το ΚΚΕ για μια ακόμη φορά κατήγγειλε τη μεθόδευση, απαιτώντας ένα σύγχρονο, δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας που να καλύπτει τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας.

Χαρακτηριστική είναι η αναφορά του Α. Λοβέρδου που επισήμανε ότι δεν ολοκληρώθηκε το έργο του υπουργείου με τις διοικητικές συγχωνεύσεις, αφού «μένουν οι συνενώσεις εντός των νοσοκομείων των κλινικών και των τμημάτων». Οπως είπε, «οι συνενώσεις τμημάτων θα γίνουν τώρα και θα είναι ριζοσπαστικές, αφού χτες διαμορφώσαμε το σχετικό πλαίσιο. Θα γίνουν τον Νοέμβρη και δημιουργούμε ένα μόρφωμα πρότυπο διοικητικής συμπεριφοράς στην Αθήνα με βάση το "Ερρίκος Ντυνάν" και το "Ωνάσειο"», έτσι ώστε να υπάρχει «μικρό σχήμα» που θα επιτρέπει σε «μια μικρή ιδιωτική κλινική να μπει στο σύστημα χωρίς να την αγοράσουμε». Μετά από αυτά, δε δίστασε μάλιστα να πει πως «το ΕΣΥ είναι του λαού και ως αγαθό δημόσιας εμβέλειας πρέπει να το διαχειριζόμαστε με μεγάλο σεβασμό»...

«Το ΚΚΕ επανέρχεται σε μια παλιά και πάγια αλήθεια που λέει ότι η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό δεν είναι εμπόρευμα και είναι υποχρέωση του κράτους να παρέχει υγεία αναβαθμισμένη δωρεάν για όλους χωρίς προϋποθέσεις», τόνισε παρεμβαίνοντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ