Παρασκευή 14 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΥΓΕΙΑ
Διαλύονται οι υγειονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ

Απεργούν σήμερα και την επόμενη βδομάδα γιατροί του Ιδρύματος

Με 24ωρη απεργία σήμερα και επαναλαμβανόμενες απεργίες την ερχόμενη βδομάδα απαντούν οι γιατροί του ΙΚΑ στα σχέδια της κυβέρνησης για την οριστική αποψίλωση του Ιδρύματος από γιατρούς με την εφαρμογή των σχεδίων για την εργασιακή εφεδρεία και την κατάργηση των κενών οργανικών θέσεων.

Σύμφωνα με στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού του ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) οι οργανικές θέσεις των γιατρών στο ΙΚΑ ανέρχονται σε 8.500. Αυτή τη στιγμή υπηρετούν 1.100 μόνιμοι γιατροί και οι υπόλοιπες θέσεις καλύπτονται από 5.500 συμβασιούχους γιατρούς και 1900 γιατρούς αορίστου χρόνου. Σύμφωνα λοιπόν με τα σχέδια της κυβέρνησης, οι μόνιμοι γιατροί βρίσκονται σε καθεστώς εφεδρείας ενώ οι υπόλοιποι βρίσκονται στον αέρα με απρόβλεπτες, εκτός απ' τις επιπτώσεις στους ίδιους τους γιατρούς, στους ασφαλισμένους του Ιδρύματος. Η εφεδρεία και η κατάργηση των οργανικών θέσεων των γιατρών στο ΙΚΑ έρχεται να συμπληρώσει τη λειτουργία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), που προβλέπει δυσβάσταχτα χαράτσια για τα ταμεία και τους ασφαλισμένους. Η ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ συγκαλεί εκτάκτως αύριο και ώρα 1 μ.μ., την Ολομέλεια της Διοίκησης της Ομοσπονδίας. Επίσης, το Σάββατο συγκαλείται σύσκεψη των προέδρων των Συλλόγων των γιατρών του ΙΚΑ (ΣΕΥΠΙΚΑ) για το ίδιο θέμα.

Η εφεδρεία θα αποτελέσει το τελειωτικό χτύπημα για το ΙΚΑ και στο υγειονομικό προσωπικό. Σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΥΓΥΙΚΑ οι υγειονομικοί υπάλληλοι του ΙΚΑ μειώθηκαν σε 3.100 από 4.600 που ήταν πέρυσι. Δηλαδή, μειώθηκαν κατά 32,6%! Η ΠΟΥΓΥΙΚΑ οργανώνει σήμερα - αντί για αύριο - σύσκεψη των προέδρων και των γραμματέων των συλλόγων μελών της στα γραφεία της Ομοσπονδίας, Αμερικής 9, 7ος όροφος, και ώρα 11 π.μ.

Τέλος, την Κυριακή γίνεται σύσκεψη στα Γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Σεβαστουπόλεως 113, 3ος όροφος στις 10 πμ με τη συμμετοχή του ΙΣΑ, της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ, της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) και της Ενωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Αττικής (ΕΕΛΙΑ) με θέμα τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ