Παρασκευή 14 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 19-20 ΟΚΤΩΒΡΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Κινητοποιήσεις σε χώρους δουλειάς

Κινητοποιήσεις σε πολλούς χώρους δουλειάς στο Δημόσιο έγιναν και χτες και αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι και την πανελλαδική - πανεργατική 48ωρη απεργία την ερχόμενη βδομάδα.

Χτες η κεντρική κινητοποίηση ήταν αυτή που πραγματοποιήθηκε έξω από το υπουργείο Υγείας, όπου συμμετείχε πλήθος εργαζομένων, στο πλαίσιο της 4ωρης στάσης εργασίας στα νοσοκομεία. Παράλληλα με αυτή έγιναν καταλήψεις στο υπουργείο Οικονομίας, στο κτίριο της Περιφέρειας Αττικής στη Φειδιππίδου από την Επιτροπή Αγώνα, στο υπουργείο Ανάπτυξης, στο κτίριο του πρώην υπουργείου Εμπορίου. Ακόμα σε γραφεία των ταμείων ΤΕΑΔΥ, ΕΤΕΑΜ, ΟΓΑ, ΤΣΜΕΔΕ, ενώ σύλλογοι από τα ασφαλιστικά ταμεία πήγαν να κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στον υπουργό Εργασίας, ο οποίος απέφυγε να συναντηθεί μαζί τους. Στάση εργασίας έκαναν χτες και οι δικαστικοί υπάλληλοι οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Καταλήψεις γίνονται και σε εγκαταστάσεις στην ΕΥΔΑΠ, ενώ η Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Περιφέρειες ανήγγειλε ότι θα γίνουν καταλήψεις στις Περιφέρειας της χώρας στις 18 Οκτώβρη.

Πριν από τη 48ωρη απεργία στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ξεκινούν μια σειρά απεργίες. Η Ομοσπονδία Τελωνειακών έχει εξαγγείλει πέντε συνεχόμενες 48ωρες, οι οποίες ξεκινούν σήμερα. Η Ομοσπονδία Εφοριακών θα κάνει δύο συνεχόμενες 48ωρες απεργίες από τις 17 Οκτώβρη. Η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Οικονομικών κάνει μία 24ωρη απεργία στις 17 Οκτώβρη και συνεχίζει με τέσσερις συνεχόμενες 48ωρες απεργίες (τελευταία μέρα απεργίας είναι η 27η Οκτώβρη). Ακόμα απεργία στις 18 Οκτώβρη θα κάνουν οι μηχανικοί του Δημοσίου.

Να σημειωθεί ότι η ΟΤΟΕ μετέφερε τη 48ωρη απεργία που είχε εξαγγείλει, στις 19 και 20 Οκτώβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ