Παρασκευή 14 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 19-20 ΟΚΤΩΒΡΗ
Δράσεις των εκπαιδευτικών

Πλατιά σύσκεψη των επιτροπών του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Αττικής την Κυριακή

Πλατιά σύσκεψη των Τοπικών Επιτροπών του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Αττικής οργανώνεται την Κυριακή 16 Οκτώβρη, στις 10.30 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του σχολικού συγκροτήματος της Γκράβας (Ταϋγέτου 60). Θέμα της σύσκεψης είναι: «Εξελίξεις στο χώρο της Παιδείας και οργάνωση της πάλης - Προετοιμασία της 48ωρης απεργίας 19-20 Οκτώβρη».

Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί αναπτύσσουν δράσεις κατά τόπους ενάντια στο πολυνομοσχέδιο - λαιμητόμο.

Χτες, τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου πραγματοποίησαν καθηγητές και δάσκαλοι, με απόφαση των ΕΛΜΕ και των διδασκαλικών συλλόγων της Θεσσαλονίκης. «Αυτή η πολιτική δεν παίρνει διορθώσεις, πρέπει να ανατραπεί», σημείωσε ο πρόεδρος της Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης Ν. Αγαθαγγέλου και κάλεσε τους εκπαιδευτικούς μαζί με όλο το λαό να ξεσηκωθούν, να δυναμώσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα για την Παιδεία των λαϊκών αναγκών, για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία, τον αγώνα που θα επιβάλει την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία.

Την πρόταση των εκπροσώπων του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών για 48ωρη πανεργατική απεργία την επόμενη βδομάδα και νέα συνέλευση στη συνέχεια με πρόταση προς την ΟΛΜΕ για πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες και συντονισμό με τους άλλους κλάδους των εργαζομένων, αποδέχτηκε το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά. Επίσης, η ΕΛΜΕ Πειραιά διοργανώνει σήμερα στάση εργασίας 11 π.μ.-2 μ.μ. και παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά ενάντια στο πολυνομοσχέδιο στις 11.30 π.μ. Στη συνέχεια (1.30 μ.μ.) θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης ενάντια στη συνδικαλιστική δίωξη του προέδρου της ΕΛΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ