Παρασκευή 14 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Διεκδικούν μέτρα προστασίας για ανέργους

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Κινητοποίηση, πορεία και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας, πραγματοποίησαν χτες Συνδικάτα, Σωματεία και Εργοστασιακές Επιτροπές, στο Μέταλλο, μετά από κάλεσμα της Γραμματείας Μετάλλου του ΠΑΜΕ, αντιδρώντας στην άγρια αντιλαϊκή και αντεργατική επίθεση που δέχεται ο κλάδος, στο πλαίσιο της χτεσινής τρίωρης στάσης εργασίας που είχαν προκηρύξει.

Οι μεταλλεργάτες συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια και από εκεί με δυναμική πορεία, πορεύτηκαν μέχρι το υπουργείο Εργασίας. «Καταδικάζουμε την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης», σημείωσε ο Παντελής Παπαβασιλείου, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Ελευσίνας «Η ΜΑΣΙΝΑ», μιλώντας στους εργαζόμενους μπροστά στο υπουργείο Εργασίας. «Απαιτούμε άμεσα, εδώ και τώρα, μέτρα προστασίας για τους ανέργους. Να σταματήσουν οι ποινικές διώξεις των συναδέλφων μας συνδικαλιστών στη Ζώνη, που διώκονται. Απαιτούμε να πάρουν πίσω τα χαράτσια. Η κινητοποίηση αυτή, είναι προάγγελος της απεργίας στις 19 και 20 Οκτώβρη όπου όλοι οι εργαζόμενοι θα βρεθούμε σύσσωμοι και πάλι, κάτω απ' τα πανό του ΠΑΜΕ».

Αμέσως μετά οι πρόεδροι των Συνδικάτων και των Σωματειακών Επιτροπών, προχώρησαν σε συνάντηση με τον υφυπουργό Εργασίας Γ. Κουτσούκο. Εκεί, για ακόμη μια φορά, αναδείχθηκε η αναλγησία και η επίμονη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης η οποία, αρνήθηκε να δώσει απαντήσεις ακόμη και για τα ζητήματα της ανεργίας, που είναι άμεσα για την ίδια την επιβίωση των εργαζομένων. Ενδεικτική, μάλιστα, της κυβερνητική επιθετικότητας, ήταν και η «παρότρυνση» του υφυπουργού προς τους εργαζόμενους, να ...καταργήσουν τα κλαδικά συνδικάτα και να δημιουργήσουν επιχειρησιακά για να «σώσουν τις συμβάσεις στις επιχειρήσεις», στο πνεύμα του πολυνομοσχεδίου. «Κάθε γειτονιά, κάθε επιχείρηση, κάθε χώρος εργασίας, θα γίνει κάστρο αντίστασης, κάστρο μάχης για να μην εφαρμοστούν τα μέτρα, για να μην εξαθλιωθεί η οικογένεια του άνεργου και του εργαζόμενου», επισήμανε ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά αμέσως μετά τη συνάντηση.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν: Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά - Αθήνας «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», Ελευσίνας «Η ΜΑΣΣΙΝΑ», Πανελλήνια Ενωση Αμμοβολιστών Καθαριστών Πλοίων, Σωματείο Ηλεκτρολόγων Πλοίων, Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών, Εργοστασιακή Επιτροπή Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, Συσπείρωση Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας, Εργατοϋπαλληλική Ενότητα ΕΑΣ Υμηττού, Σωματειακή Επιτροπή Εργαζομένων στο εργοστάσιο «ΜΑΛΤΕΖΟΣ», Σωματείο Εργαζομένων στην Χαλυβουργία Ελλάδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ