Παρασκευή 14 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Απεργούν και σήμερα

Με επιτυχία ξεκίνησε χτες και ολοκληρώνεται σήμερα η 48ωρη απεργία των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες, ενώ αύριο θα πραγματοποιηθεί κοινή σύσκεψη των ΔΣ των Σωματείων προκειμένου να συζητηθεί ο περαιτέρω προγραμματισμός της δράσης ενάντια στην εφεδρεία, στις περικοπές μισθών, συνολικά στο χτύπημα των δικαιωμάτων.

Χτες έγινε συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά) στην οδό Αθηνάς με τη συμμετοχή εργαζομένων από όλα τα μέσα. Ακολούθησε πορεία στο υπουργείο Οικονομίας στο Σύνταγμα μέσω Σταδίου, στη διάρκεια της οποίας οι εργαζόμενοι διαδήλωσαν με τα συνθήματα που φώναζαν την αντίθεσή τους στα μέτρα που εφαρμόζονται και αυτά που θα ληφθούν. Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετές φορές φώναξαν και συνθήματα που προβάλλουν οι ταξικές δυνάμεις, όπως «χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά». Οι ταξικές δυνάμεις έκαναν διακριτή την παρουσία τους συμμετέχοντας στην κινητοποίηση με το δικό τους μπλοκ και κρατώντας τις σημαίες του ΠΑΜΕ.

Οταν η πορεία έφθασε στο υπουργείο Οικονομικών εργαζόμενοι έκαψαν χαρατσόχαρτα, όπως είχε αποφασιστεί μετά από πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ και στη γενική συνέλευση των εργαζομένων στα λεωφορεία. Ακολούθησε νέα πορεία και η κινητοποίηση τελείωση στα Προπύλαια.

Τέλος, να σημειωθεί ότι οι μηχανοδηγοί στον ΟΣΕ αποφάσισαν να πάνε σε απεργία στις 18, 19 και 20 Οκτωβρίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ