Τρίτη 6 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σε απεργία πείνας οι αδιόριστοι ειρηνοδίκες

Σε απεργία πείνας κατεβαίνουν από σήμερα οι 100 αδιόριστοι ειρηνοδίκες που πέτυχαν στο διαγωνισμό του Ιουλίου του 1998 και παρόλο που είχαν περιληφθεί στον πίνακα επιτυχόντων δεν έχουν διοριστεί ακόμη. Οι αδιόριστοι ειρηνοδίκες θα συγκεντρωθούν σήμερα στις 11.00 το πρωί έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης και στη συνέχεια θα ξεκινήσουν ομαδική απεργία πείνας.

Οι εκατό ειρηνοδίκες ζητούν την παράταση ισχύος του πίνακα επιτυχόντων πέραν της 31ης Δεκεμβρίου 1999, προκειμένου να απορροφηθούν όλοι οι επιτυχόντες. Ο επίμαχος διαγωνισμός αφορούσε την πλήρωση 310 κενών θέσεων και δεν έχουν απορροφηθεί όλοι, αν και πέρασαν στο διαγωνισμό.

Οπως αναφέρει η «Κίνηση Επιτυχόντων Δοκίμων Ειρηνοδικών», σε όλους τους προηγούμενους διαγωνισμούς, γινόταν η τυπική παράταση της ισχύος του πίνακα επιτυχόντων από τότε που υφίσταται ο θεσμός του ειρηνοδίκη. Επίσης, η Κίνηση επισημαίνει ότι παρά τις υφιστάμενες κενές οργανικές θέσεις και τις εκκλήσεις από όλους τους προϊστάμενους των Ειρηνοδικείων της χώρας για την άμεση ενίσχυσή τους, οι 100 ειρηνοδίκες παραμένουν αδιόριστοι.

Η υπόθεση εκκρεμεί και στο Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς οι αδιόριστοι ειρηνοδίκες κατέθεσαν προσφυγή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ