Τρίτη 6 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αλβανοφάγοι χτύπησαν με εννιάβολα!

Δεν έκλεψαν, δε βίασαν, δε λήστεψαν, δεν προκάλεσαν. Κι όμως τους πυροβόλησαν! Θύμα της αλβανοφαγίας ήταν, αυτή τη φορά, πέντε Αλβανοί λαθρομετανάστες.

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Παρασκευή σε αγροτική περιοχή της Βαρετάδας του Βάλτου Ακαρνανίας. Η μέρα ήταν κρύα και έπεφτε χιονόνερο. Πεζοπορώντας οι Αλβανοί έφτασαν σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το χωριό. Κάποιος που τους εντόπισε, έτρεξε στο καφενείο του χωριού και ειδοποίησε τους συγχωριανούς του ότι οι Αλβανοί πήγαν σε στάνη να κλέψουν ένα αρνί. Ορισμένοι οπλίστηκαν και άρχισαν να τους ψάχνουν. Οταν τους βρήκαν πυροβόλησαν στον αέρα και οι λαθρομετανάστες κρύφτηκαν στους θάμνους. Τότε οι... κυνηγοί ειδοποίησαν την Αστυνομία. Οι αστυνομικοί που έφτασαν φώναξαν στους Αλβανούς να βγουν από τις κρυψώνες τους. Οταν βγήκαν, κάποιοι χωρικοί, που ήταν κρυμμένοι σε κοντινή πλάγια, τους πυροβόλησαν με κυνηγετικά όπλα που είχαν εννιάβολα φυσίγγια! Τραυματίστηκαν δυο, από τους οποίους ο ένας έχει βολίδα κοντά στη σπονδυλική στήλη. Πάντως το αρνί, παρά τις έρευνες, δε βρέθηκε...

Η Αστυνομία έχει συλλάβει τους Γιάννη Κοτσώρη, Βασίλη Κακαρούνα, Αγγελο Κοτσώρη, Επαμεινώνδα Παπανίκο, Κώστα Κοτσώρη και Νίκο Λαγοπάτη, οι οποίοι θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ