Τρίτη 6 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ 16ΧΡΟΝΟΥ
«Δε βρίσκουν» τους τραμπούκους αστυνομικούς

ΚΟΘ του ΚΚΕ: Ευθύνες στην κυβέρνηση, αναγκαίος ο εκδημοκρατισμός 

Το «κράτος αστυνόμος» προστατεύει τα παιδιά του. Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι επί 5 μέρες η αστυνομία δηλώνει πως δεν μπορεί να βρει τον αστυνομικό των ΜΑΤ, που επιτέθηκε αναίτια και ξυλοκόπησε άγρια, χτυπώντας με γκλομπ στο κεφάλι τον 16χρονο μαθητή γυμνασίου από τον Αγιο Νικόλαο Χαλκιδικής, που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης.

Την ίδια ώρα, που η αστυνομία φαίνεται να μην «μπορεί» να βρει έναν ένοχο στους κόλπους της, ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης Γ. Αναστασιάδης δηλώνει πως δεν υπάρχει καμία πρόθεση συγκάλυψης και απόκρυψης της αλήθειας. Πάντως, οι γονείς του άτυχου νεαρού φοβούνται - και όχι άδικα - ότι δε θα τιμωρηθούν οι ένοχοι.

Η κατάσταση του νεαρού μαθητή παραμένει κρίσιμη, αλλά σταθερή και, όπως δηλώνουν οι γιατροί, φαίνεται προς το παρόν να έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Ο πρόεδρος του νοσοκομείου κ. Κασάπης ανακοίνωσε χθες πως βρίσκεται σε ήπια καταστολή.

Στο μεταξύ, το Σάββατο 3 Φλεβάρη, πραγματοποιήθηκε η ιατροδικαστική εξέταση που ζήτησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η προκαταρκτική έρευνα που έχει ανατεθεί στον αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών Γ. Σαπουντζή, προκειμένου να εντοπιστεί ο αστυνομικός που χτύπησε το νεαρό.

Τον νεαρό επισκέφθηκε το περασμένο Σάββατο και ο Γ. Τεμεκενίδης, λυκειάρχης, ως εκπρόσωπος της επιτροπής πρωτοβουλίας που δημιουργήθηκε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη με στόχο τη συγκρότηση πλατιάς επιτροπής για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Σε δήλωσή του, σημείωσε πως το περιστατικό αποτελεί άλλη μια έκφραση της βίας που εκδηλώνεται στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία χρόνια, στο πλαίσιο της προσπάθειας επιβολής των σχεδίων της Νέας Τάξης στην περιοχή. «Αυτό δεν είναι έννομη τάξη, αναφέρει. Είναι παραβίαση κάθε δημοκρατικής ελευθερίας του κάθε πολίτη και αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός πως ακόμη δε βρέθηκε ποιος ευθύνεται. Αυτή η κατάσταση πρέπει να ξεσηκώσει την κοινή γνώμη της Θεσσαλονίκης. Εμείς θα σταθούμε στο πλευρό οποιουδήποτε διώκεται με τέτοια συμπεριφορά και τέτοια πρακτική από την αστυνομία και από οπουδήποτε αλλού».

Το ΚΚΕ

Την αντιδημοκρατική συμπεριφορά των αστυνομικών δυνάμεων καταδικάζει, με ανακοίνωσή της, η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ και, παράλληλα, διατυπώνει τη συμπαράστασή της στην οικογένεια του άτυχου μαθητή.

Χαρακτηριστικά, αναφέρει: «Οργή και αγανάκτηση προκάλεσε στη δημοκρατική κοινή γνώμη της Θεσσαλονίκης, η βάναυση συμπεριφορά των ΜΑΤ, θύμα της οποίας έπεσε ο 17χρονος φίλαθλος του ΑΡΗ και μαθητής Γιάννης Χρηστάκης.

Ακόμη μια φορά, οι δυνάμεις καταστολής δράσανε στην πόλη μας "κάτω από ψυχολογική φόρτιση", κάνοντας φανερό τον προσανατολισμό της εκπαίδευσής τους, αλλά και τις πολιτικές ευθύνες που βαρύνουν την ίδια την κυβέρνηση γι' αυτό. Εκδηλη είναι πλέον η αναγκαιότητα για τον εκδημοκρατισμό των Σωμάτων Ασφαλείας και τον προσανατολισμό της εκπαίδευσής τους.

Η νεολαία μας χρειάζεται όραμα, κοινωνική ευαισθησία, μέριμνα από την πολιτεία και όχι τα αδιέξοδα της μισομόρφωσης, της ανεργίας και των ναρκωτικών, που της δημιουργούν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ