Πέμπτη 20 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Νέα συγκέντρωση υπέρ του Ασαντ

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν σε συγκέντρωση υπέρ του Ασαντ στο Χαλέπι, στην, όπως λέγεται, οικονομική πρωτεύουσα της χώρας. Και σε αυτήν τη συγκέντρωση, όπως και στην ανάλογη την περασμένη βδομάδα στη Δαμασκό, κεντρική θέση είχαν και οι σημαίες Ρωσίας και Κίνας, οι εκπρόσωποι των οποίων άσκησαν βέτο, πριν από λίγες μέρες, στο Συμβούλιο Ασφαλείας μπλοκάροντας, έτσι, την υιοθέτηση σχεδίου απόφασης που άνοιγε το δρόμο για κλιμάκωση των μέτρων κατά της Δαμασκού.

Την ίδια ώρα, η φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Αλ Θάουρα» εξαπέλυε επίθεση κατά του Αραβικού Συνδέσμου, με αφορμή την απόφαση που έλαβε, κατά την έκτακτη σύνοδό του την Κυριακή, η οποία καλεί σε άμεσο τερματισμό της βίας και σε έναρξη διαλόγου μεταξύ ηγεσίας και αντιπολίτευσης υπό την αιγίδα του εντός 15 ημερών. Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι «ο Σύνδεσμος κρατείται όμηρος από δυνάμεις που διάκεινται εχθρικά στη συριακή ηγεσία και λειτουργούν εκ μέρους των ΗΠΑ, του Ισραήλ και ορισμένων Ευρωπαίων συμμάχων τους».

Από την άλλη πλευρά, σε μια προκλητική, αν και ενδεικτική του χαρακτήρα και των συμφερόντων που εκπροσωπεί, κίνηση προχώρησε το Μεταβατικό Συμβούλιο της Λιβύης, αναγνωρίζοντας ως «μοναδικό νόμιμο εκπρόσωπο του συριακού λαού το Εθνικό Συμβούλιο», που στήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, μετά από αλλεπάλληλες αποτυχίες, από ορισμένες δυνάμεις και προσωπικότητες που, κατά κύριο λόγο, εκπροσωπούν τους ισλαμιστές «Αδελφούς Μουσουλμάνους» αλλά και δυνάμεις που δεν φαίνεται να έχουν έρεισμα εντός Συρίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ