Πέμπτη 20 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ
Επίσκεψη - επιθεώρηση από την Κλίντον

TΡΙΠΟΛΗ.--

Νέα οικονομική αλλά και «τεχνική» βοήθεια υποσχέθηκε στο Μεταβατικό Συμβούλιο η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, η οποία πραγματοποίησε επίσκεψη - επιθεώρηση στη λιβυκή πρωτεύουσα την Τρίτη. Η Χίλαρι Κλίντον, αφού είπε διάφορα... συγκινητικά περί «ελεύθερης Λιβύης», έδωσε το μήνυμα: Η Ουάσιγκτον θέλει στη νέα ηγεσία της χώρας «να εκπροσωπούνται όλες οι απόψεις και οι παρατάξεις της χώρας» εκτιμώντας ότι «τώρα αρχίζουν τα δύσκολα»...

Σύμφωνα με διαρροές, η Κλίντον, στη συνάντησή της με τον Μαχμούντ Τζιμπρίλ, έναν εκ του ηγετικού διδύμου του Μεταβατικού Συμβουλίου, υποσχέθηκε 11 εκατομμύρια δολάρια (τα οποία ανεβάζουν σε 135 εκατομμύρια δολάρια την αμερικανική βοήθεια στην επιχείρηση ανατροπής του Καντάφι, από την έναρξη της ιμπεριαλιστικής επέμβασης μέχρι σήμερα). Η βοήθεια αυτή φέρεται να κατευθύνεται κυρίως στις προσπάθειες εντοπισμού μεταφερόμενων εκτοξευτήρων ρουκετών (καταμετρούνταν σε χιλιάδες στο οπλοστάσιο Καντάφι και σήμερα αγνοούνται οι περισσότεροι από αυτούς), και στην αποστολή ιατροφαρμακευτικού υλικού και μέσων. Αναφερόμενη στον Καντάφι, η Κλίντον υποστήριξε ότι «οι ΗΠΑ θέλουν να διασφαλίσουν ότι δεν αποτελεί πλέον κίνδυνο και αυτό θα γίνει αν σκοτωθεί ή συλληφθεί».

Την ίδια ώρα, οι δυνάμεις του Μεταβατικού Συμβουλίου εξαπέλυαν, χτες, νέα επίθεση στη Σύρτη, όπου μαχητές του Καντάφι τις είχαν απωθήσει, για άλλη μια φορά τους δύο αυτούς μήνες της πολιορκίας, από τους θύλακές τους. Από την άλλη, το Μεταβατικό Συμβούλιο φέρεται να ελέγχει πλήρως το Μπάνι Ουαλίντ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ