Τετάρτη 26 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-- Επτά μέλη των συριακών δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν, σύμφωνα με τα επίσημα ΜΜΕ στη Συρία, σε συγκρούσεις με ενόπλους στα βορειοδυτικά της χώρας, ενώ αντικαθεστωτικοί κάνουν λόγο για βασανιστήρια οπαδών τους μέσα στα νοσοκομεία. Την ίδια ώρα στη Δαμασκό αναμένεται ο Κινέζος απεσταλμένος, Γου Σάικ, πριν μεταβεί στην Αίγυπτο, με το Πεκίνο, που άσκησε βέτο στην τελευταία απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας σε βάρος της Συρίας, να τάσσεται υπέρ «της άμεσης εφαρμογής μεταρρυθμίσεων και υλοποίησης των αιτημάτων του συριακού λαού». Σήμερα, φθάνει στη Συρία και αντιπροσωπεία του Αραβικού Συνδέσμου με στόχο την εκπόνηση πλαισίου έναρξης διαλόγου και αποκλιμάκωσης, με την πλειοψηφία των αντικαθεστωτικών να απορρίπτει, εκ προοιμίου, το διάλογο.

ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΚΑΪΡΟ.-- Την απελευθέρωση 25 Αιγυπτίων κρατουμένων σε ανταλλαγή με αυτήν του 27χρονου Ισραηλινο-Αμερικανού Ιλάν Γκράπελ, που συνελήφθη στις 12 Ιούνη στο Κάιρο, με την κατηγορία ότι είναι πράκτορας της «Μοσάντ», κάτι που ο ίδιος και το Ισραήλ, αλλά και μεγάλη μερίδα του αιγυπτιακού Τύπου απορρίπτουν, ενέκρινε με πλειοψηφία το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο και είναι πιθανό να υλοποιηθεί μετά την πάροδο του 48ώρου.

ΓΕΝΕΥΗ.-- Δυόμισι ώρες κράτησαν οι χτεσινές συνομιλίες Αμερικανών και Βορειοκορεατών αξιωματούχων με κεντρικό ζήτημα το βορειοκορεατικό πυρηνικό πρόγραμμα και την επανέναρξη των εξαμερών συνομιλιών του Πεκίνου για την αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου. Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν πως γεφυρώθηκαν κάποιες διαφορές, αλλά όχι τόσες ώστε να ξαναρχίσουν οι συνομιλίες... Νωρίτερα,ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ιλ δήλωσε μετά την συνάντησή του με αντιπρόεδρο της κινεζικής κυβέρνησης πως η διακήρυξη του Σεπτέμβρη του 2005 στο Πεκίνο θα πρέπει να αποτελέσει βάση διαπραγμάτευσης σε τυχόν συνομιλίες...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ