Παρασκευή 28 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΥΓΕΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΟΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
Αναστολή καθηκόντων των γιατρών μετά το λουκέτο

Επίδειξη αυταρχισμού, μετά την κατακραυγή που ξεσηκώθηκε για το κλείσιμο του μοναδικού δημόσιου Κέντρου στη χώρα

Σε μια επίδειξη αυταρχικής πολιτικής, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε χτες την αναστολή άσκησης καθηκόντων «των εμπλεκομένων παιδοκαρδιοχειρουργών» στο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Τμήμα (ΕΚΑΣΚΑΠ) του «Σοφία Αγία», «λαμβάνοντας υπόψη τα σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που έδωσε χτες στη δημοσιότητα η διοίκηση του παιδιατρικού νοσοκομείου.

Δηλαδή, η διοίκηση του «Αγία Σοφία» και το υπουργείο Υγείας επιβεβαιώνουν το κλείσιμο του ΕΚΑΣΚΑΠ. Μάλιστα, η απόφαση για την αναστολή των καθηκόντων των γιατρών - τους οποίους και δεν κατονομάζει - πάρθηκε με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς το δικαίωμα της απολογίας τους, όπως έχουν δικαίωμα. Επιπλέον οι γιατροί, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, παραπέμπονται και στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Ιατρών της 1ης ΥΠε Αττικής.

Για σπίλωση της υπόληψης των γιατρών και του προσωπικού των καρδιοχειρουργικών τμημάτων του «Αγία Σοφία» με απώτερο σκοπό την εκ των υστέρων δικαιολόγηση του κλεισίματος των εν λόγω τμημάτων καταγγέλλει η Πενταμελής Επιτροπή της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, μετά τις προχτεσινές δηλώσεις του στη Βουλή για «τραγικές καταστάσεις» στο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο (ΕΚΑΣΚΑΠ), που είναι αποτέλεσμα «των συγκρούσεων μεταξύ ορισμένων γιατρών». Ο υπουργός Υγείας υποστήριξε οτι οι παιδοκαρδιοχειρουργοί άφησαν ναρκωμένο παιδί που δεν εγχειρήθηκε γιατί διαπληκτίζονταν και ούτε λίγο ούτε πολύ ζήτησε την απόλυσή τους.

Με κοινή δήλωσή τους, πριν την αναστολή των καθηκόντων τους, οι καρδιοχειρουργοί του ΕΚΑΣΠ Γιώργος Καλαβρουζιώτης και Αντώνης Καλλικούρδης διαψεύδουν τον υπουργό, τονίζοντας: «Δυστυχώς όμως γι' αυτόν και ευτυχώς για τους μικρούς μας ασθενείς, αυτά δεν έχουν γίνει ποτέ». «Μήπως, συνεχίζουν οι δύο καρδιοχειρουργοί, ο κ. υπουργός βιάστηκε να προδικάσει το αποτέλεσμα μιας προαποφασισμένης ΕΔΕ; Μήπως σκοπός του υπουργείου και της διοίκησης του νοσοκομείου είναι να αποπροσανατολίσει τους πολίτες από την απόφασή του να καταργηθεί το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο του "Αγία Σοφία" να στέλνονται οι μικροί ασθενείς στον ιδιωτικό τομέα, ανάγοντάς το σε θέματα διαμάχης γιατρών;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ